Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Σκέψεις για την αναμέτρηση στο μέτωπο των "Σκουριών"

Του Σπαρτιάτη Δανιήλ

Τα πρόσφατα γεγονότα είναι γνωστά όπως και η ως τώρα πορεία της σύγκρουσης μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και του κράτους που ενεργεί απροκάλυπτα με πρωτοφανή βία για λογαριασμό των συμφερόντων τηςELDORADO .
Τα βασικά συμπεράσματα που εξάγονται από αυτή τη σύγκρουση είναι :
Κυνικά χωρίς προσχήματα η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή δηλώνουν ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα μιαςπολυεθνικής εταιρίας η οποία δραστηριοποιείται με αποικιοκρατική αντίληψη και τακτική σαν σε περιβάλλον χώρας της Λατινικής Αμερικής των προηγούμενων δεκαετιών.
Αυτό δεν αποκαλύπτεται όπως πρέπει .
Ο "επενδυτής" εντάσσεται στο χρηματοοικονομικό σύμπλεγμα και σε μια εποχή ιδιαίτερης νομισματικής ρευστότητας κατέχει σημαντική θέση μαζί με τις άλλες πολυεθνικές εταιρίες του είδους (πολύτιμα και στρατηγικής σημασίας μέταλλα) κοντά στον πυρήνα των επίδοξων παγκόσμιων εξουσιαστών και με σημαντικό ρόλο ακόμη και σε μια ριζική νομισματική αλλαγή.(π.χ επαναφορά κανόνα χρυσού κ.α σενάρια).

Αυτό πρέπει να αναδειχθεί στον ελληνικό λαό και να προβληθεί διεθνώς.
Αξιοσημείωτη πολιτικά είναι και η συντονισμένη εκστρατεία που εντείνεται με αφορμή τα τελευταία γεγονότα για τη διαμόρφωση συνθηκών πόλωσης μεταξύ αριστεράς και "εθναμυντόρων" από παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας που στοχεύει στην άσκηση ισχυρής πίεσης στην Αριστερά (κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ) ώστε να πέσει στην παγίδα της σύγκρουσης με όρους εθνικό - αντεθνικό.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα παπαγαλάκια του CAPITAL του SKY TV κ.α καθώς και στημένοι σχολιογράφοι έχουν ξεκινήσει εκστρατεία δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος αναφερόμενοι σε Λιτόχωρα, ΕΑΜ ΕΛΑΣ κ.α
Κατά την άποψή μου επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια για αμέλειες και λάθη η αντίδραση πρέπει να κινηθεί στους άξονες.
1.Ενημέρωση του λαού με όλα τα μέσα για τη σημασία της σύγκρουσης στην Ιερισσό και της ουσίας του τι σημαίνει η "επένδυση" στη Β.Α Χαλκιδική από οικονομική , πολιτική και γεωπολιτική άποψη .
2.Ανάδειξη της διαμορφούμενης σύγκρουσης μεταξύ υπηρετών των παγκόσμιων εξουσιαστών(κατονομασμός τους) και ελληνικού έθνους που εκπροσωπείται από ένα εθνικό - λαϊκό κίνημα με συγκεκριμένους στόχους.
3. Κλιμάκωση της τοπικής σύγκρουσης σε εθνική και διεθνή κλίμακα με αποκάλυψη των γεωπολιτικών παραμέτρων που όπως φαίνεται έχουν επιλέξει την ευρύτερη περιοχή από την Ιταλία ως τη Μέση Ανατολή και από τη Β.Αφρική ως τα Βαλκάνια σε πεδίο ενδοϊμπεριαλιστικής σύγκρουσης.
4. Αναζήτηση συμμάχων σε όλα τα επίπεδα και διαμόρφωση εθνικής πολιτικής με συμμαχίες και συμβιβασμούς ώστε να κλείσουμε σύντομα όλα τα ανοικτά μέτωπα με τους γείτονες .
Σ αυτά τα πλαίσια θεωρώ ότι χρειάζεται άμεσα μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση από όλη την Ελλάδα για να γίνει στην Ιερισσό (για εμβληματικούς λόγους) μια παλλαϊκή εκδήλωση από την οποία θα διακηρυχθεί η πρόσκληση σε όλες τις εθνικές λαϊκές δυνάμεις οργανωμένες ή μη για τη δημιουργία σε συγκεκριμένη πλατφόρμα στόχων, της εθνικής λαϊκής ένωσης για μια Ελλάδα ελεύθερη και ένα λαό αφέντη στον τόπο του.
Σ αυτή την εκδήλωση είναι αναγκαίο να συμμετέχουν διανοούμενοικαλλιτέχνες και διακεκριμένοι αγωνιστές από όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...