Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο ...

Tου Ηλία Αλεξανδρή

Αφορμή για αυτό το κείμενο αποτέλεσε η φωτογραφία από το Μετρό του Λονδίνου την οποία έλαβα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Στην φωτογραφία φαίνεται ένα «διαφημιστικό» μήνυμα που γράφει «Most Germans own a second property, It's called Greece» δηλαδή «οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν μια δεύτερη ιδιοκτησία που λέγεται Ελλάδα». 

Ξέρω ότι κάποιοι ίσως θυμώσετε γιατί θα πείτε ότι αυτό είναι  κατ' ουσίαν δυσφήμιση της Ελλάδας. Είναι όμως έτσι;

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου όταν αναφέρεται η άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή εγείρονται έντονες αντιρρήσεις με επιχειρήματα όπως ότι «μόνοι μας μπήκαμε στα μνημόνια» και ότι «το ζήτημα είναι το χρέος της Ελλάδας και η οικονομική κρίση».
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι αντιρρήσεις αυτές μπαίνουν όχι μόνο από τους υποστηριχτές του καθεστώτος των λεγόμενων Ελληνικών κυβερνήσεων που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση υποτέλειας και αποικιοποίησης, αλλά και από κάποιους συνομιλητές οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως αντιμνημονιακοί, προοδευτικοί ή και αριστεροί οι οποίοι δεν βλέπουν κατοχή αλλά ερμηνεύουν τα γεγονότα με αυστηρά ταξικά κριτήρια και ιδεολογήματα γενικά κατά του παγκόσμιου καπιταλισμού. 

Θα σκεφτεί κάποιος ίσως ότι αυτά τα επιχειρήματα, που χρησιμοποιούν οι υποστηριχτές της άποψης «περί μη κατοχής», αφορούν πραγματικά γεγονότα, είναι αλήθεια ή ότι φαίνονται πιο λογικά. Όμως εκεί είναι η ουσία ή το πραγματικό πρόβλημα μας είναι αλλού;
Γιατί αν σταθεί κάποιος μόνο στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ή την ιδεολογική προσέγγιση των αιτίων με έναν γενικό και αόριστο τρόπο και δεν δει ποια είναι τα αποτελέσματα, ποιός είναι ο  βασικός στόχος όλων όσων μας συμβαίνουν μάλλον κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του ή εξυπηρετεί συνειδητά την κυρίαρχη προπαγάνδα που στηρίζει την επιβολή εξοντωτικών πολιτικών στον λαό και την πατρίδα μας.

Η Ελλάδα δεν δέχθηκε επίθεση από τους λεγόμενους κερδοσκόπους απλά και μόνο γιατί είχε μια αδύναμη οικονομία μη ανταγωνιστική ή κρατικοδίαιτη και απόδειξη για αυτό είναι το γεγονός ότι αντίστοιχη επίθεση δέχθηκε  και η Ιταλία, η Ισπανία ή η Ιρλανδία με πολύ πιο ανεπτυγμένες οικονομίες, πολλαπλά μεγαλύτερη παραγωγή από αυτή της Ελλάδας και εξαγωγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσο παντοδύναμος κι αν λέγεται ότι είναι ο νεοφιλελεύθερος χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης δεν θα προχωρούσε σε μια τέτοια συνολική κίνηση αν δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. 

Και οι προϋποθέσεις αυτές εντοπίζονται πολύ εύκολα στα κοινά χαρακτηριστικά των χωρών που χλευαστικά οι προπαγανδιστές της επίθεσης ονόμασαν PIGS. Αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά δεν είναι άλλα από το ΕΥΡΩ, την Ε.Ε. - Ευρωζώνη, τα σαθρά και διεφθαρμένα πολιτικά συστήματα και ηγεσίες που δυστυχώς κυριαρχούν πλέον στην Ευρώπη και τέλος μια ιμπεριαλιστική Γερμανία που ονειρεύεται την ηγεμονία της σε όλη την Ευρώπη μέσω της Ευρωζώνης και την επιβολή ενός Δ' Ράϊχ. Το Δημόσιο ή και το Τραπεζικό - Ιδιωτικό χρέος τα οποία προτάσσει η καθεστωτική προπαγάνδα ως λόγους για την επιβολή των μνημονίων ή γενικά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ακραίας λιτότητας είναι αποτέλεσμα ακριβώς των παραπάνω κοινών χαρακτηριστικών και γεγονότων. 

Και που οδηγούν αυτές οι πολιτικές; Ποιό άμεσο στόχο εξυπηρετούν;
Ας δούμε τι έχει συμβεί με τις συμφωνίες των μνημονίων και τις Δανειακές συμβάσεις στην Ελλάδα, για να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά. 

- Απεμπόληση της Εθνικής Κυριαρχίας. 
- Υποθήκευση της Δημόσιας περιουσίας και μάλιστα σε Διεθνές Δίκαιο. 
- Διαδικασία διάλυσης - άλωσης του κράτους μέσω της κατ' αρχήν διάλυσης της Δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, των Ασφαλιστικών Ταμείων αλλά και την εγκατάσταση ξένων τοποτηρητών με υπερεξουσίες σε όλα τα Υπουργεία.
- Προσπάθεια κατάργησης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης με σχέδιο δημιουργίας Δημόσιας - Κρατικής (μη Ελληνικής;) Ραδιοτηλεόρασης. 
- Υπαγόρευση του Προϋπολογισμού της Ελλάδας από ξένες δυνάμεις. 
- Επιβολή χαρατσιών και εξοντωτική υπερφορολόγηση κατ' εντολήν ξένων δυνάμεων που εκπροσωπούνται με την Τρόικα
- Διαδικασία κατασχέσεων της ιδιωτικής περιουσίας των ελλήνων. 
- Φτωχοποίηση του λαού και μείωση του πληθυσμού 

Δυστυχώς τα παραπάνω που αποτελούν την πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι και ιδιότυπη οικονομική κατοχή έχουμε και σε αποικία μας μετατρέπουν ολοταχώς.

Ύστερα από τα παραπάνω, γιατί λοιπόν κάποιοι επιμένουν ότι δεν έχουμε ξένη κατοχή;
Όλοι όσοι είτε από αφέλεια είτε από μικροκομματική ή άλλη σκοπιμότητα ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κατοχή ας πάψουν επιτέλους  να εθελοτυφλούν και ας ομολογήσουν την αλήθεια που πλέον μας ενώνει. Ας γνωρίζουν λοιπόν - και μια απόδειξη είναι και αυτή η φωτογραφία - ότι «ο κόσμος το χει τούμπανο» ότι είμαστε υπό Κατοχή, και αυτό πλέον γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτό τόσο από τον ελληνικό λαό που υποφέρει όσο και διεθνώς.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο από την ίδρυση του και μέχρι σήμερα τολμά και λέει την αλήθεια ξεκάθαρα στον λαό. Ο ίδιος ο Δημήτρης Καζάκης ως Οικονομικός Αναλυτής και με την ιδιότητα του Γ.Γ. της Π.Γ. του Ε.Πα.Μ. προειδοποιούσε από το 2011 για όσα δυστυχώς σήμερα αποτελούν οδυνηρή πραγματικότητα για όλους μας. 

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε από τότε που ξεκίνησε αυτή η εξελισσόμενη επίθεση ενάντια στον Λαό, την Δημοκρατία και την πατρίδα μας, γίνεται επιτακτική η ανάγκη να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της νέας κατοχής, στα πλαίσια ενός νέου εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου για Δημοκρατία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα έπεσε πρώτη θύμα της επίθεσης των «αγορών» βιώνει γρηγορότερα  τα τραγικά αποτελέσματα από την εφαρμογή των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών αποικιοποίησης και αποτελεί δείκτη για το προδιαγραφόμενο μέλλον όλων των Ευρωπαϊκών λαών και Χωρών.

Ωστόσο, η εικόνα της διάλυσης στην οποία βρίσκεται η οικονομία και η κοινωνία και οι πρακτικές των νεοαποικιοκρατών οικονομικών κατακτητών στην Ελλάδα δεν προκαλούν απλά την χλεύη και την ειρωνεία άσπονδων «φίλων» - όπως στην περίπτωση της διαφημιστικής πινακίδας του Μετρό στο Λονδίνο - αλλά ταυτόχρονα αφυπνίζει και ενεργοποιεί τις υγιείς δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις σε κάθε χώρα.

Και είναι πραγματικά ελπιδοφόρο και καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στην πρόσφατη Διεθνή Συνάντηση που οργάνωσε το Ε.Πα.Μ. στις 30/11 και 1/12/2013 άλλα 9 κινήματα από όλη την Ευρώπη συμφώνησαν σε αυτή την θέση, ο καθένας για την πατρίδα του και όλοι μαζί για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ευρώπη.

Το Ε.Πα.Μ. έχει αναλάβει ήδη την πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός πατριωτικού δημοκρατικού εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου και εργάζεται για την οργάνωση του λαού αλλά και άλλων πολιτικών κινήσεων, οργανώσεων και δυνάμεων στον κοινό αγώνα.

Σε αυτό τον αγώνα καλούμαστε ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές ή κομματικές καταβολές μας να συνεισφέρουμε για να υπάρχει μέλλον για όλους μας σε μια ελεύθερη πατρίδα, με Δημοκρατία, Λαϊκή κυριαρχία και Εθνική Ανεξαρτησία.

Όλοι εσείς που εύκολα θυμώσατε διαβάζοντας αυτή την απαράδεκτη «διαφήμιση» στο Μετρό του Λονδίνου θα πρέπει να αναλογισθείτε αν ο πατριωτισμός και η περηφάνεια σας μπορεί να εξαντληθεί στην εύλογη αυτή οργή σας.

Σκεφτείτε τι είναι αυτό που πραγματικά σας ενοχλεί, το γεγονός ότι μας χλευάζουν ή το γεγονός ότι όντως έχουν δίκιο σε ότι ειρωνικά υπαινίσσονται για την νέα κατοχή στην πατρίδα μας;

Αν συνειδητοποιείτε κι εσείς ότι σας ενοχλεί το δεύτερο τότε δεν μπορεί πλέον να μένετε αδρανείς και παθητικοί θεατές μπροστά στην συνολική καταστροφή που οι δυνάστες μας σχεδιάζουν να εφαρμόσουν με καταιγιστικούς ρυθμούς  τους επόμενους μήνες. Η ίδια αυτή η βιασύνη τους προδίδει ίσως και τους φόβους τους αλλά και τον πανικό τους για την επερχόμενη αντίσταση και προδιαγραφόμενη νίκη του ελληνικού λαού. 

Αυτή την καθοριστική ιστορικά στιγμή εσείς θα εξακολουθήσετε να μένετε παθητικοί θεατές, θα συνεχίσετε να υπομένετε αφήνοντας όσους σας πρόδωσαν να σας μετατρέψουν από ελεύθερους πολίτες σε υπηκόους, από ανθρώπους σε σκλάβους;

Ως πότε πιστεύετε ότι μπορείτε απλά να το έχετε «κρυφό καμάρι»;

Ο Ηλίας Αλεξανδρής είναι μέλος του Ε.Πα.Μ. Αχαρνών - Καματερού και της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.Πα.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...