Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλες αντιδράσεις από το νέο βιβλίο του Στ. Λυγερού "Κυπριακό: Μία αιρετική λύση"


















Σχόλιο: Εδώ και 3 ημέρες έχουμε λάβει πολλές επιστολές και μηνύματα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για τις θέσεις που αναπτύσσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Σταύρος Λυγερός, στο νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο "Κυπριακό, μία αιρετική λύση". Με κάθε επιφύλαξη και μέχρι να μελετήσουμε τις θέσεις όπως αυτές αναπτύσσονται στο βιβλίο και να τοποθετηθούμε αναλόγως, παραθέτουμε το παρακάτω μήνυμα.

Πάντως σε κάθε περίπτωση η θέση μας είναι ξεκάθαρη για το πρόβλημα της Κύπρου, που συμπυκνώνεται στη φράση:

''Ένας λαός, ένα Κράτος, μία, ενιαία 
και αδιαίρετη εθνική επικράτεια"

Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ καταδικάζει κάθε συζήτηση περί Διχοτομικής "Λύσης"

Με πολύ θλίψη, λένε οι Κερυνιώτες, ακούστηκαν οι προτάσεις για "διχοτόμηση της Κύπρου" και είναι υποχρεωμένοι να πούνε ένα βροντερό ΟΧΙ!

Πισώπλατη μαχαιριά στον αντικατοχικό αγώνα του Κυπριακού Λαού αποτελούν οι προτάσεις του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού δια του βιβλίου του «Κυπριακό: η αιρετική λύση». Η πρόταση (και ιδιαίτερα από εκεί που προέρχεται) για διχοτόμηση της Κύπρου και την δημιουργία δύο Κρατών και ένταξη τους ισότιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί πισώπλατη μαχαιριά η οποία φθάνει μέχρι το κόκκαλο.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ και καταγγέλλουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και απαντούμε ότι ο...
Κυπριακός Ελληνισμός δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που εισηγείται ο Σταύρος Λυγερός.


Αγανακτούμε και οργιζόμαστε επίσης να ακούμε αδελφούς Έλληνες που θεωρούσαμε (και θέλουμε να συνεχίσουμε να θεωρούμε) συναγωνιστές στον αντικατοχικό μας αγώνα, να αγκαλιάζουν το βιβλίο και να του προσφέρουν «προστασία».

Η ξαφνική εμφάνιση και προβολή τέτοιων προτάσεων, που υπονομεύουν τον αντικατοχικό μας αγώνα, σε μια στιγμή που η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι οι Τουρκοκύπριοι που την ενδιαφέρουν αλλά η Κύπρος, μας δίδει το δικαίωμα να θεωρούμε ότι η πέμπτη φάλαγγα διευρύνεται και οργιάζει και παίρνει όλων των ειδών τις μορφές.

Καλούμε τους Έλληνες αδελφούς να συνειδητοποιήσουν ακριβώς αυτό και να φράξουν το δρόμο σε τέτοιες πονηρές προτάσεις, διότι Θράκη και Αιγαίο θα ακολουθήσουν. Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη πρέπει να είναι ενιαίο μέτωπο θωράκισης του Ελληνισμού ενάντια στον Τουρκικό επεχτατισμό και όχι μέτωπο διείσδυσης της Τουρκίας.

Πηγή: «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...