Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Το αφεντικό, οσονούπω, φέρνει το λογαριασμό. Δεν θα δεχτεί επιταγές !!

Του Κώστα Γιαννιώτη

Κατά πώς δείχνουν τα κιτάπια και τα μερομήνια - της κοινωνίας και όχι των στημένων δημοσκοπήσεων – ο συρφετός της υποτέλειας, της πατριδοκαπηλίας και του δωσιλογισμού, βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη συντριβή του. Θα τους συντρίψει μια κοινωνία που έχει φτάσει στα όρια της ανοχής και της αντοχής της. Μια κοινωνία που θα αρνηθεί να τους προσφέρει την τελευταία της ανάσα σαν προσάναμμα στην πυρά που της ετοιμάζουν.
Αυτή η κοινωνία, στη μεγάλη της πλειοψηφία, περιμένει το ξημέρωμα της 25ης Γενάρη για να δείξει ότι, ακόμα και γονατισμένη, δεν προσκύνησε ! Ούτε τους πρωτοκλασάτους του δωσιλογισμού (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΛΑΟΣ) ούτε τα αποκούμπια και δεκανίκια τους (ΠΟΤΑΜΙ – ΡΙΖΕΣ – ΧΑ – ΚΙΔΗΣΟ του ΓΑΠ και άλλα φούμαρα). Θα απαιτήσει να απαλλαγεί από τους δυνάστες τής ζωής και της μοίρας της.

Οι δωσίλογοι το έχουν πάρει είδηση. Και αμπαλάρουν τα μπογαλάκια τους. Θα μας απαλλάξουν από τη σιχαμερή παρουσία τους και τη ΣΤΑΘΕΡΗ πολιτική της υποτέλειας, της αναξιοπρέπειας, της εθνοπροδοσίας και της γενοκτονίας.
Τα απομεινάρια τους μένουν πίσω, μέχρι τις εκλογές, για να ξερνούν τα εμέσματά τους από το ‘’γυαλί’’.
Βλέπεις δεν έφτανε η πολιτική εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού, έπρεπε να υπομένει, αυτός ο λαός, και τους κάθε είδους σαλτιμπάγκους που με τα ‘’σκέρτσα’’, τους ναρκισσισμούς και τα καμώματά τους προσβάλλουν ακόμα κι αυτή την ίδια την αισθητική αυτού του λαού.
Αφού πρώτα διαγούμισαν τη ζωή του Έλληνα, έφτασαν να αναδείξουν ως εκπροσώπους του έργου τους και της πολιτικής τους άτομα προσιδιάζοντα στο ήθος το δικό τους και την αισθητική τους. Του γυμνοσάλιαγκα που ενώ γλείφει - γυαλίζοντας - τη μπότα του αφεντικού του, που τον κλωτσά, την ίδια στιγμή πουλά μαγκιά, ζοριλίκι και κουτσαβακισμό στον αλυσοδεμένο μέσο ανθρωπάκο.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιβιώσουν, ξαμόλησαν, σαν μολυσματική αρρώστια, τα τρισάθλια …. Σπυράκια τους πάνω στο ματωμένο κορμί αυτής της κοινωνίας. Ξαμόλησαν κάτι τύπους που μέχρι πριν από λίγο καιρό κοίταζαν στα μάτια την κάθε Τρέμη μέχρι να τους δώσει την άδεια να ανοίξουν το στόμα τους για να πουν σαν είδηση τα ….. ‘’ρεπορτάζ’’ τους. Ανθρώπους οι οποίοι είχαν ταυτίσει την απάτη με τη δημοσιογραφική δεοντολογία και  θεωρούσαν το λαό παρείσακτο σ` αυτήν τη χώρα και ανάξιο να γνωρίζει αυτά που γνώριζαν οι ίδιοι. Την κατάρρευση, δηλαδή, και την χρεοκοπία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Σπυράκια του καθεστώτος που ….. «έπαιρναν στο μαξιλάρι τους» την αλήθεια, σερβίροντας σαν είδηση το ψέμα του success story και της φερεγγυότητας του πιστωτικού συστήματος, ακόμα και στην ίδια τους τη μάνα. Εθνικό καθήκον ονόμασαν αυτή τους την απάτη και κομπορρημονούσαν (!!!) γι` αυτό, σε συνεντεύξεις τους. Και δεν ίδρωσε το αυτί ούτε της ΕΣΗΕΑ ούτε κανενός εισαγγελέα.
Αυτοί, οι ίδιοι άνθρωποι, είναι που σήμερα με περισσή θρασύτητα προσπαθούν να σπείρουν τον τρόμο στην κοινωνία και επικαλούνται, με ιερή αγανάκτηση, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αν κατά λάθος κάποιος δημοσιογράφος αναφέρει κάποιο λογιστικό στοιχείο που δεν συμφωνεί με τα δικά τους …… ‘’στοιχεία’’ με τα δικά τους μέτρα και σταθμά. Βγήκαν οι ψεύτες στο κλαρί και σκούζουν για την αλήθεια. Χτεσινοί τρομαγμένοι υποτακτικοί, που σήμερα ‘’λίγδωσε τ` άντερό τους’’ από εξουσία και ακκίζονται στα παράθυρα σαν αρχοντοχωριάτες. Το πιο άσχημο όμως είναι ότι έχουν ύφος τιμητή και κουνούν το δάχτυλο !
Τέτοιοι και χειρότεροι απόμειναν σαν οπισθοφυλακή του καθεστώτος, στη διάρκεια της αποχώρησής του.
Κάτι παρόμοιο με την τακτική των Γερμανών, κατά την αποχώρησή τους από την πατρίδα μας, στην πρώτη γερμανική κατοχή. Ξαμόλησαν τους ταγματασφαλίτες και τους γερμανοτσολιάδες να σπείρουν τη φρίκη και να πνίξουν στο αίμα αθώους ανθρώπους αυτού του τόπου για να καλύψουν τα ναζιστικά τέρατα που υποχωρούσαν πανικόβλητα κάτω από την πίεση και την καταδίωξή τους από τα αντάρτικα ένοπλα τμήματα του ελληνικού λαού. Του ΕΛΑΣ.

Τσακίζονται και φεύγουν ! Και πρέπει να φύγουν κυνηγημένοι από τη συντριβή !
Από την Κυριακή 25 του Γενάρη αρχίζει να χαράζει. Το αν θα ξημερώσει θα μας το πει η …. 26η και μετά.
Το ζητούμενο, αυτό που μένει να απαντηθεί, είναι το αν μαζί τους φεύγει και η πολιτική τους ή αν θα παραμείνει φτιασιδωμένη με τα make up της αριστερής πατέντας.

Αυτός ο λαός, μέσα από το δρόμο της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης και του θανάτου χιλιάδων ανθρώπων, ένα δρόμο στον οποίο τον έσπρωξαν βίαια, άρχισε να ξεπερνά το σόκ και να ….. συλλογάται ! Αργά και βασανιστικά, αλλά …… συλλογάται ! Και θα τους δώσει τη δική του απάντηση. Τη δική του κλωτσιά !
Δεν του φτάνει όμως αυτό. Περιμένει, είπαμε, στη στροφή. Αγρικά, κοιτάζει λοξά τους πάντες και κρυφακούει τους δικούς του πόθους και τις δικές του ελπίδες. Αυτούς τους πόθους κι αυτές τις ελπίδες που προσπάθησαν να του ψαλιδίσουν. Για μια πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη, χωρίς κοτσαμπάσηδες, οποιουδήποτε χρώματος. Κι αυτές τις ελπίδες, αυτά τα όνειρα δεν είναι διατεθειμένος να τα ξαναδώσει χάρισμα σε κανένα ….. ‘’σωτήρα’’, απ` όπου κι αν προέρχεται.
Αυτός ο λαός, από δω και πέρα, δεν θα χαριστεί σε κανέναν Τσίπρα, Μηλιό, Τσακαλώτο, Σταθάκη, Μητρόπουλο ή Δραγασάκη, που θα σκεφτεί να γίνει ο νέος χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Σε κανένα Σκουρλέτη που θα θελήσει να γίνει το νέο μολυσματικό …..Σπυράκι στην πλάτη του, στο όνομα της Ευρωπαϊκής (τους) Ένωσης και του Ευρώ (τους).
Δεν θα υπάρξει ανοχή ούτε μιας εβδομάδας. Ο βούρκος έφτασε στα ρουθούνια του λαού και του κόβει την ανάσα. Περιμένει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, πέρα από δικαιολογίες του τύπου …… «παραλάβαμε καμένη γη» ή «κάνουμε όσα μπορούμε» !

Αυτός που θέλει να λέγεται ηγέτης δεν κάνει …. «όσα μπορεί», αλλά όσα θέλει. Αρκεί να εμπιστευθεί τη δύναμη του λαού και να ζητήσει τη βοήθειά του. Ο λαός είναι έτοιμος να θυσιαστεί, γι` αυτά που θέλει ο ίδιος κι όχι άλλοι αντ` αυτού. Και θέλει τα πάντα, εδώ και τώρα ! Γιατί τα δικαιούται ! Και έχει τη δύναμη να τα επιβάλλει !
Γιατί αυτός ο λαός είναι ο ξενοδόχος, το αφεντικό, που σύντομα θα φέρει το λογαριασμό. Την Κυρική 25 Γενάρη θα απαιτήσει την προκαταβολή ! Στη συνέχεια, συντομότατα θα ζητήσει την εξόφλησή του ! Όχι σε επιταγές, αλλά ….. CASH !!
Ας φροντίσουν όλοι να έχουν ρευστό. Οι επιταγές – και μάλιστα οι λευκές – τέλος !!

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...