Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Είμαι Πρόθυμος

Του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

«Χώρες όπως η Ελλάδα έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Εδώ, ο αντίκτυπος της κρίσης ήταν τόσο μεγάλος στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους, ώστε είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν και πότε τα πράγματα θα επιστρέψουν στο κανονικό - μια κατάσταση καθίσταται δυνητικά μη αναστρέψιμη στον βαθμό που προοιωνίζεται μια νέα ομαλότητα, στην οποία πράγματα που θεωρούνταν αδιανόητα λίγα μόνο χρόνια πριν, γίνονται τώρα αποδεκτά με προθυμία». Απόσπασμα από την «Έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (FIDH).

Είμαι πρόθυμος.

Ευχαριστούμε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με την πρόθυμη αποδοχή στα συσσίτια.

Ευχαριστούμε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας για την επιστροφή του βασικού  μισθού πρόθυμα, στο βάθος του 2016.

Ευχαριστούμε για την αποκατάσταση της συνταγματικότητας, και κατανοούμε απόλυτα την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ του 2015 αλλά την πρόθυμη συνταγματική πληρωμή , του ίδιου φόρου το 2014.

Ευχαριστούμε για την επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους κάτω των 700 ευρώ συνταξιούχων. Για αυτούς που παίρνουν 710 πρόθυμα το δεχόμαστε.

Ευχαριστούμε για την άρση της ασυλίας των διοικούντων το ΤΑΙΠΕΔ, που πρόθυμα δεν καταργείται.

Ευχαριστούμε για την απόδοση δικαιοσύνης, με τις πρόθυμες εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Δεν πειράζει που καμμιά τους, 189[1] σε όλη τη μεταπολίτευση δεν τελεσιδίκησαν;

Ευχαριστούμε για το νέο Ταμείο Πρόθυμης Αξιοποίησης του Φυσικού και Ορυκτού πλούτου προς αποπληρωμή του χρέους.

Ευχαριστούμε για την μη αναφορά της διαγραφής του χρέους και την πρόθυμη μεταφορά στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αρκεί πρόθυμα να ξαναβρώ εγώ την δουλίτσα μου. Και μάλιστα από μηδενικής βάσης.

Ευχαριστούμε για την μη καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης, την πρόθυμη παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο καθεστώς των διεθνών δεσμεύσεων.

Είμαι πρόθυμος για όλα. Πρόθυμος μέσα την φενάκη της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Τι άλλο θέλω.

Ευχαριστώ!!

[1]Το νούμερο δεν είναι ακριβές, αλλά σίγουρα πολύ μεγάλο. Η μόνη εξεταστική επιτροπή που έστειλε πολιτικούς στην δικαιοσύνη ήταν το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...