Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Όχι πρόεδρος κεντροδεξιός!

Καμία αμφιβολία δεν έχουμε ότι η κυβέρνηση αποκλείεται να ασκήσει αριστερή πολιτική. Δεν οφείλεται αυτό στη συνεργασία της με τους ΑΝΕΛ, που είναι αντιμνημονιακοί μεν αλλά δεξιοί. Οφείλεται στο γεγονός ότι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται αταλάντευτα το πλαίσιο «ευρώ, ΕΕ, ΝΑΤΟ», δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο άσκησης αριστερής πολιτικής. Στο αστικό πλαίσιο λοιπόν θα κινηθεί η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

Δεδομένου αυτού, μας προκαλεί εντύπωση ότι η όλη συζήτηση που γίνεται μέχρι στιγμής για το πρόσωπο το οποίο θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζεται αποκλειστικά σε κεντροδεξιούς. Απολύτως κανένας λόγος δεν αναγκάζει τον Αλ. Τσίπρα να προτείνει πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ, το οποίο μάλιστα να βαρύνεται με ψήφους αλλεπάλληλες υπέρ των Μνημονίων!


Σύγχρονο μνημονιακό «γερμανοτσολιά» σκοπεύει να επιβάλει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας η αντιμνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ; Γιατί; Ποιος ο λόγος;

Όχι, ο λαός δεν εξέλεξε αυτή την κυβέρνηση για να στήσει γέφυρες με τους μνημονιακούς δωσίλογους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Ο λαός διέλυσε με την ψήφο του τα μνημονιακά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ. Σύντονα θα μπει σε βαθιά εσωτερική κρίση και η ΝΔ, την οποία ο κόσμος απομάκρυνε από την εξουσία.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά όντως προτείνει άνθρωπο της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, αυτό θα προκαλέσει αισχίστη εντύπωση στον ελληνικό λαό. Θα το εκλάβει σαν μήνυμα προετοιμαζόμενης πολιτικής κωλοτούμπας και περάσματος του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό στρατόπεδο με… αντιμνημονιακή ρητορική.

Πηγή: «ΠΡΙΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...