Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Η επιλογή Παυλόπουλου είναι άνοιγμα στο «συνταγματικό τόξο» για συγκυβέρνηση

Του Δημήτρη Καζάκη

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα με την αιτιολογία ότι "χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και ευρύτατης αποδοχής. Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να είναι ο Πρόεδρος που θα βοηθήσει αποφασιστικά στη δύσκολη αυτή συγκυρία με το κύρος του."

Τι σηματοδοτεί αυτή η επιλογή;

1. Βαφτίζεται ο ενδοτισμός και το ναι στην μνημονιακή πολιτική της καταστροφής ως "υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης". Ξεπλένεται έτσι ο δωσιλογισμός και παρέχεται ασυλία από την κυβέρνηση σ' όσους μας οδήγησαν στη σημερινή εθνική τραγωδία.

2. Με τον κ. Παυλόπουλο μπορούν να είναι σίγουροι οι δανειστές ότι η Προεδρεία της Δημοκρατίας θα υπογράψει κάθε μνημονιακή πολιτική, κάθε κατάλυση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας προς όφελός τους.

3. Πρόκειται για ένα άνοιγμα στο γνωστό "συνταγματικό τόξο" με τις μνημονιακές δυνάμεις προκειμένου ο κ. Τσίπρας να βρει πολιτικά στηρίγματα για τον "ιστορικό συμβιβασμό" που ετοιμάζει με τους δυνάστες δανειστές της χώρας. Ειδικά στην περίπτωση που διασπαστεί το κυβερνών κόμμα.

4. Με τον Προκόπη Παυλόπουλο το καθεστώς της υποτέλειας μπορεί να είναι σίγουρο ότι, αν χρειασθεί, δεν θα υπάρξει κανενός είδους ηθική, ή άλλη αναστολή στη νομιμοποίηση της βίαιης καταστολής του λαϊκού παράγοντα. Ιδίως αν κριθεί από τους δυνάστες ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το άρθρο 48 του Συντάγματος περί "κατάστασης πολιορκίας", δηλαδή στρατός στους δρόμους, εναντίον της κινητοποίησης του λαού.

Και να μου επιτρέψετε να θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι προειλημμένη εδώ και καιρό. Πολύ πριν τις εκλογές. Έτσι, κατά τη γνώμη μου, εξηγείται η αποστασιοποίηση του κ. Παυλόπουλου από τον τελευταίο προεκλογικό αγώνα της ΝΔ.

Πηγή: «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...