Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Αυτή η κυβέρνηση είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση

Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, γιατί παρά τις αντίθετες προσδοκίες, επέλεξε συνειδητά να συντηρήσει και να διαχειριστεί, όχι μια κυρίαρχη χώρα με εθνικές προτεραιότητες, αλλά ένα γεωπολιτικά και οικονομικά αποδυναμωμένο μαγαζί υπό γενικευμένη πολιορκία...

Του Κ. Κυριακόπουλου

Το ερώτημα δεν είναι αν θα υπάρξει τελικά συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές όταν τελειώσει το θέατρο που βάφτισαν «επαναδιαπραγμάτευση».

Συμφωνία θα υπάρξει. Και θα υπάρξει γιατί η συμφωνία θα επιβληθεί. Θα επιβληθεί σε μια κυβέρνηση που είναι προαποφασισμένη να παίξει στο γήπεδο που όρισε ο αντίπαλος, σ έναν αγώνα σικέ με τους όρους που προσδιόρισε ο αντίπαλος.

Σ αυτή τη συμφωνία επίσης τα πάντα είναι γνωστά. Απόλυτος επικυρίαρχος παραμένουν οι συμμορίες των εκβιαστών… Διαχρονικό θύμα που θα επιφορτίζεται το τίμημα αυτής της συμφωνίας, θα είναι η Ελληνική κοινωνία… Αδιαμφισβήτητη υποθήκη παραμένει ο πραγματικός πλούτος της χώρας… Οι ελπίδες να δραπετεύσει η χώρα από τη φυλακή του χρέους καταρρίπτονται πλέον ακόμη και στα μυαλά όλων όσων διέπρεψαν σε αφέλεια… Και το κατοχικό καθεστώς σφυρηλατεί και εδραιώνει τα κεκτημένα μου με κάθε τρόπο.

Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν αφορά το μέγεθος του θράσους αυτής της κυβέρνησης, που εξευτελίστηκε και εξευτέλισε, που ταπείνωσε και ταπεινώθηκε περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον, και που ανίκανη να δραπετεύσει ακόμη και από το ψεύδος της, θα επιχειρήσει να παρουσιάσει -ως τι άραγε- μια συμφωνία που της υπαγορεύεται αυτολεξί, μέχρι την τελευταία της ανθυπολεπτομέρεια.

Το τραγικό βέβαια σ αυτή τη θλιβερή ιστορία, είναι πως αυτό το απίθανο τσίρκο, την ώρα που επιχειρεί να στήσει το επικοινωνιακό πλασάρισμα μιας πρωτοφανούς πολιτικής εξαπάτησης, σύρεται και ταυτόχρονα σπρώχνει τη χώρα σε κορυφαίες εθνικές περιπέτειες, εγκλωβιζόμενη σε μέτωπα που ανοίγουν από παντού, και που προδιαγράφουν ασύλληπτη εθνική τραγωδία.

Ερωτοτροπώντας ταπεινωμένη και όχι με κυρίαρχο εθνικό προσανατολισμό, με τις ευρωατλαντικές της εμμονές και μη ανατρέποντας τις επιλογές των προηγούμενων, μετατρέπει σταδιακά τη χώρα όχι σε στρατηγικό πρωταγωνιστή στη διακεκαυμένη ζώνη της Ευρασίας, αλλά σε στρατηγικό θύμα, που τροφοδοτεί επικίνδυνα τις βουλιμικές διαθέσεις όλων των γειτόνων, μέσα σε ένα περιβάλλον ανεξέλεγκτου γεωστρατηγικού κανιβαλισμού.

Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, γιατί παρά τις αντίθετες προσδοκίες, επέλεξε συνειδητά να συντηρήσει και να διαχειριστεί, όχι μια κυρίαρχη χώρα με εθνικές προτεραιότητες, αλλά ένα γεωπολιτικά και οικονομικά αποδυναμωμένο μαγαζί υπό γενικευμένη πολιορκία.

  • Οφείλουμε να αντισταθούμε, καταδεικνύοντας την αλήθεια γι’ αυτό που πραγματικά συμβαίνει, υπερασπιζόμενοι χώρα, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία.
  • Οφείλουμε με το λόγο και τη δράση μας, να διευκολύνουμε την αφύπνιση μιας κοινωνίας υπό παράλυση, και να αναγκάσουμε τις ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων του τόπου να επιλέξουν αν θα υπερασπίσουν τη χώρα ή αν θα συμπαραταχθούν ενεργητικά ή παθητικά με όσους την επιβουλεύονται.
Ο χρόνος που μένει δεν είναι πολύς. Ας το συνειδητοποιήσουμε πριν ξυπνήσουμε στην περιδίνηση του φοβερότερου μεταπολεμικού εφιάλτη.

Δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο «Ελληνικό φόρουμ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...