Έχουμε συνδέσει – κακώς
νομίζω – τις πάσης φύσεως παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τον Τρίτο
Κόσμο, τους Ταλιμπάν, τους φονταμεταλιστές ή την παιδική εκμετάλλευση σε χώρες της νοτιανατολικής Ασίας ή της Λατινικής
Αμερικής. Έχοντας το «προνόμιο» να ζούμε στη Γηραιά Ήπειρο, στο
χώρο δράσης όχι Σομαλών πειρατών ή Τσετσένων ανταρτών ή ακόμα και Κολομβιανών
μαφιόζων, αλλά των «ανθρωπιστών» τύπου Σόιμπλε, Ρομπάι, Μπαρόζο και λοιπών ευρωτραπεζοκαθαρμάτων, ας κοιτάξουμε
λίγο τον καθρέφτη.
Άλλωστε την ώρα που το ευρωκοινοβούλιο ασχολείται με το μήκος των εξαγόμενων αγγουριών και της τυποποίησης συσκευασιών 100ml στα ταβερνεία της ηπείρου, αποφασίζει τη χρήση βιοκαύσιμης ύλης που κατά τα πρότυπα της αποικιοκρατίας θα παράγεται στις σαβάνες της Αφρικής, εκεί που δεν έχει αξία ούτε η γη, ούτε η ίδια η ζωή ανθρώπων, φυτών ή ζώων.
Η μεγαλύτερη φάρσα πλέον είναι η υποτιθέμενη συζήτηση περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέμα που διδάσκεται στο μάθημα της έκθεσης της γ' λυκείου στη χώρα μας. Δεκάδες πρωτοβουλίες –καλώς νομίζω- λαμβάνονται από ευρωπαίους πολίτες για τον Τρίτο Κόσμο, την ίδια στιγμή που θα έπρεπε να διδάσκονται όλοι οι Ευρωπαίοι, πλάι στα μεγάλα πνευματικά, πολιτιστικά και οικονομικά «επιτεύγματα» τους τα αμέτρητα εγκλήματα που δημιούργησαν τον Τρίτο Κόσμο, το ναζισμό και τη μόνιμη δυστυχία σε 1.100.000.000 ανθρώπους που κοιμούνται νηστικοί και υποσιτισμένοι για να σουλατσάρουν οι κάθε λογής «οίκοι» ανά τον κόσμο βρίσκοντας κοράκια, αποφοιτήσαντες εξ εσπερίας για την εκτέλεση των οικονομικών εγκλημάτων τους.
Επειδή όμως η εποχή της «αφέλειας»,ηθελημένης ή μη, πρέπει να τελειώνει, ας δει οποιοσδήποτε τον Τρίτο Κόσμο δίπλα του. Δε θέλουμε πλέον τη «μποτοξαρισμένη» φιλανθρωπία των τηλεμαραθωνίων, αλλά τη δυναμική ανατροπή των συμμοριών που φτιάχνουν «Τρίτους Κόσμους» στην καρδιά της «πολιτισμένης» Ευρώπης.
Άραγε αντιλαμβανόμαστε ότι οι δημοκρατικά νομιμοποιημένοι εκπρόσωποι του λαού (!!!) βιάζουν κάθε έννοια ανθρωπισμού σήμερα;
Εδώ τελειώνει η υποκειμενική και αντιευρωπαϊκή οπτική κι αρχίζει η αντικειμενική και υπαρκτή διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως διατυπώθηκε στις 10-12-1948.
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ» ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΑΡΘΡΟ 7
'Ολοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία του νόμου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. 'Ολοι έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία από κάθε διάκριση που θα παραβίαζε την παρούσα Διακήρυξη και από κάθε πρόκληση για μια τέτοια δυσμενή διάκριση.
ΑΡΘΡΟ 17
1. Κάθε άτομο, μόνο του ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του.
ΑΡΘΡΟ 22
Κάθε άτομο, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, έχει δικαίωμα κοινωνικής προστασίας.
ΑΡΘΡΟ 23
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμά του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς και να προστατεύεται από την ανεργία.
2. 'Ολοι, χωρίς καμία διάκριση, έχουν το δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία.
3. Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής, που να εξασφαλίζει σε αυτόν και την οικογένειά του συνθήκες ζωής άξιες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η αμοιβή της εργασίας, αν υπάρχει, πρέπει να συμπληρώνεται με άλλα μέσα κοινωνικής προστασίας.
4. Καθένας έχει το δικαίωμα να ιδρύει μαζί με άλλους συνδικάτα και να συμμετέχει σε συνδικάτα για την προάσπιση των συμφερόντων του.
ΑΡΘΡΟ 25
1. Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένεια του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. 'Εχει ακόμα δικαίωμα σε ασφάλιση για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία, τη χηρεία, τη γεροντική ηλικία, όπως και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται τα μέσα της συντήρησής του, εξαιτίας περιστάσεων ανεξαρτήτων της θέλησης του.
2. Η μητρότητα και η παιδική ηλικία έχουν δικαίωμα ειδικής μέριμνας και περίθαλψης. 'Ολα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν είναι νόμιμα ή εξώγαμα, απολαμβάνουν την ίδια κοινωνική προστασία.
ΑΡΘΡΟ 26
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται δωρεάν, τουλάχιστον στη στοιχειώδη και βασική βαθμίδα της
ΑΡΘΡΟ 28
Καθένας έχει το δικαίωμα να επικρατεί μια κοινωνική και διεθνής τάξη, μέσα στην οποία τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη να μπορούν να πραγματώνονται σε όλη τους την έκταση.
ΑΡΘΡΟ 29
1. Το άτομο έχει καθήκοντα απέναντι στην κοινότητα, μέσα στα πλαίσια της οποίας και μόνο είναι δυνατή η ελεύθερη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
2. Στην άσκηση των δικαιωμάτων του και στην απόλαυση των ελευθεριών του κανείς δεν υπόκειται παρά μόνο στους περιορισμούς που ορίζονται από τους νόμους, με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίζεται η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των άλλων, και να ικανοποιούνται οι δίκαιες απαιτήσεις της ηθικής, της δημόσιας τάξης και του γενικού καλού, σε μια δημοκρατική κοινωνία.
3. Τα δικαιώματα αυτά και οι ελευθερίες δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να ασκούνται αντίθετα προς τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών.
ΑΡΘΡΟ 30
Καμιά διάταξη της παρούσας Διακήρυξης δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι παρέχει σε ένα κράτος, σε μια ομάδα ή σε ένα άτομο οποιοδήποτε δικαίωμα να επιδίδεται σε ενέργειες ή να εκτελεί πράξεις που αποβλέπουν στην άρνηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται σε αυτήν.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου