Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Μνημόνια νυν και αεί

Της Μιχαλούς

Βροντοφωνάζουν πλέον οι Γερμανοί με κάθε τρόπο ότι  το success story του Σαμαρά έχει πάει κατά διαόλου… Μάλιστα τώρα λένε ότι μαζί μας πλέον πρέπει να ασχοληθεί η παγκόσμια Τράπεζα και όχι το ΔΝΤ, αφού, όπως λέει ο πρόεδρος του γερμανικού σοασιαλιστικού κόμματος SPD,  Ζίγκμαρ Γάμπριελ, οι κρατικές δομές μας είναι ανύπαρκτες!!!

Σημειώνουμε ότι το μεν ΔΝΤ ασχολείται με χώρες που έχουν ισχυρή κρατική δομή και παραγωγικό μηχανισμό, προκειμένου (με το αζημίωτο) να κάνουν τον παραγωγικό μηχανισμό να ξαναπάρει μπρος, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα παρέχει οικονομική και τεχνική βοήθεια σε τριτοκοσμικές χώρες, προκειμένου να στήσουν υποτυπώδεις υποδομές και κυρίως να μειωθεί η φτώχεια τους.
Βέβαια, με τόση ύφεση, καταρράκωση της παραγωγής και πάγωμα ολόκληρης της αγοράς που μας έφεραν, έστειλαν τον παραγωγικό μας μηχανισμό περίπατο.

Παρ΄ όλα αυτά  νέο Μνημόνιο ετοιμάζουν οι Γερμαναράδες  να υπογράψουν με τους Σαμαραβενιζελους μέσα στον Απρίλιο, ώστε να καταφέρουν να δέσουν  και τον... Τσίπρα πριν τις εκλογές! Έτσι οι δανειστές πιστεύουν ότι θα τον εγκλωβίσουν στη μέγγενη για  να κάνει ό,τι του υπαγορεύουν.

Όπως λέγεται, τα λεφτά που θα μας δώσουν με την υπογραφή θα είναι κάπου μεταξύ 10 και 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία βέβαια σκοπεύουν να τα πάρουν πίσω μέσω των δόσεων.

Τώρα δηλαδή η Ελλάδα θα υπαχθεί σε τρίτο Μνημόνιο εξαντλητικά λεπτομερών υποχρεώσεων για το... ένα δέκατο (!) ή και λιγότερο των χρημάτων που δανείστηκε με το δεύτερο Μνημόνιο!!!

Και κάπως έτσι το ξεζούμισμα των Ελλήνων θα συνεχίζεται στο βάθος των ετών… και ας λέει ο διεθνώς γνωστός νομικός, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης και στενός συνεργάτης του γερμανικού "Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ", Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, ότι αρκετοί όροι που έχουν επιβάλει με τα μνημόνια  οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην Ελλάδα παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο!!!



Πηγή: «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...