Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Νάτο το ΝΑΤΟ!

Του «Τσοπάνη από τα Τζουμέρκα»

Στη πρόσφατη ανάλυση με τίτλο “Παλιές τέχνες που σε κάνουν κόσκινο, σε νέα βελτιωμένη έκδοση”, εκτέθηκε η άποψη μου, ότι βρισκόμαστε στη δίνη ενός ολοκληρωτικού πολέμου που  διεξάγεται σε τρεις ηπείρους Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Σε επιβεβαίωση των όσων έγραψα σας παραθέτω σήμερα ένα μικρό δείγμα που προκύπτει, αν μελετήσει κανείς με σοβαρότητα και λεπτομέρεια τις κινήσεις του ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα λοιπόν στην Ευρώπη:

Στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ εντείνει την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου, με χρηματοδότηση από την Ουάσιγκτον με 33 εκατομμύρια δολάρια.
Στα πλαίσια αυτά Επανενεργοποιεί τρία στρατιωτικά αεροδρόμια στις νότιες περιοχές της χώρας. Ο σκοπός είναι εμφανής. Τα αεροδρόμια αυτά προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν για τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη της Συμμαχίας.

Στη Πολωνία μόλις πραγματοποιήθηκε μια κοινή άσκηση με τη συμμετοχή αλεξιπτωτιστών
από τις ΗΠΑ, την Πολωνία, την Εσθονία με τα C-130J που εδρεύουν στη αμερικανική βάση που βρίσκεται σε γερμανικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Ramstein. Εν τω μεταξύ διάφορα άλλα στρατιωτικά γυμνάσια βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Ουγγαρία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στη Λιθουανία και συμμετέχουν αεροπλάνα AWACS, μαχητικά F-16 και πολεμικά πλοία που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα.

Στη Γεωργία, έγινε πρόσφατα επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ με στόχο την επιτάχυνση της ένταξής της στη Συμμαχία.

Παράλληλα – για να μη καθόμαστε !!!- τα στρατεύματα που επέστρεψαν από το Αφγανιστάν υποβάλλονται σε ειδική εκπαίδευση από Αμερικανούς εκπαιδευτές για πολεμικές επιχειρήσεις στη περιοχή του Καυκάσου.

Επίσης στο γενικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ δίνουν και παίρνουν οι συναντήσεις των αξιωματούχων του με εκπροσώπους από το Αζερμπαϊτζάν, το Τατζικιστάν και την Αρμενία με σκοπό τη τελική επιλογή των ειδικών δυνάμεων που θα διατεθούν από τις χώρες αυτές για ...

Στο Αφγανιστάν οι αμερικανικές δυνάμεις προσπαθούν να επαναφέρουν ένα κλίμα πολέμου, μετατρέποντάς το σε πεδίο εφαρμογής «μυστικών επιχειρήσεων». Είναι φανερό ότι το ΝΑΤΟ μετά την εγκατάστασή του σε περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, επιχειρεί πλέον να επεκτείνει τις θέσεις του και σε καινούργια στρατηγικά σημεία, όχι μόνο στο “μαλακό υπογάστριο” της Ρωσίας, αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται στα ενδότερα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Στη Μέση Ανατολή με πλήρη μυστικότητα και χωρίς να εμφανίζεται επίσημα, ετοιμάζεται για στρατιωτικές επιχειρήσεις, μετά τη μυστική διείσδυση δυνάμεων, που έχει ήδη πραγματοποιηθεί μέσω Τουρκίας. Αυτό μαρτυρεί η εγκατάσταση του Γενικού Αρχηγείου των Χερσαίων Δυνάμεων Landcom στη Σμύρνη.

Στην Αφρική, μετά τη πλήρη διάλυση του κράτους της Λιβύης το 2011, όπως άλλωστε προειδοποιούσα ήδη τότε με μια σειρά από αναλύσεις μου στο newstrap, το ΝΑΤΟ προχώρησε πρόσφατα, τον περασμένο Μάιο, στην Αντίς Αμπέμπα, σε σύναψη συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία “προσφέρεται να βοηθήσει” σε μια σειρά από δραστηριότητες όπως:

• ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Αφρικανική Ένωση
• συγκρότηση και εκπαίδευση στρατιωτικών δυνάμεων που θα αποτελέσουν την African Standby Force
• βοήθεια σε θέματα σχεδιασμού και αερομεταφοράς της τελευταίας.

Κατά συνέπεια θα έχει αποφασιστικό λόγο σε θέματα που θα αφορούν την ανάπτυξη και τη χρησιμοποίηση των στρατιωτικών της δυνάμεων σε όλες τις επικείμενες επιχειρήσεις. Σας υπενθυμίζω ότι ήδη βρίσκονται παρούσες, δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Κέρας της Αφρικής με το πρόσχημα του προγράμματος “Ocean Shield”, για την αντιμετώπιση της “πειρατείας”, εξασφαλίζοντας έτσι και επίσημα πλέον τον έλεγχο στα νερά του Ινδικού Ωκεανού και του Κόλπου του Άντεν.

Σε μια επιχείρηση η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την AFRICOM και στην οποία συμμετείχαν Ιταλικά πλοία, έγινε σαφές ότι μια από τις αρμοδιότητες αυτής της “προστατευτικής” δύναμης είναι να μπορεί να συνάπτει σχέσεις με τις ένοπλες δυνάμεις των γειτονικών χωρών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ελλιμενισμός της ιταλικής πυραυλακάτου Mimbelli στο Salaam της Τανζανίας, από τις 13 έως τις 17 του Ιουλίου. Υπενθυμίζω επίσης ότι μετά τη κραυγαλέα αποτυχία των γαλλικών δυνάμεων να αποκαταστήσουν την τάξη στη Κεντρική Αφρική και τις ικεσίες του (Χ)ολλάντ προς τη Μέρκελ για τη βοήθεια της στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γαλλίας, που δεν κατάφερνε πια να δώσει τις “επιθυμητές λύσεις”, αποφασίστηκε από την ΕΕ η συμμετοχή και άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Προς το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε κοινό εκστρατευτικό σώμα ήδη από εξαμήνου, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα. Ενώ ταυτόχρονα ή έδρα του αρχηγείου βρίσκεται στη Λάρισα.

Ο σκοπός της “ανθρωπιστικής βοήθειας” των ευρωπαϊκών κρατών μέσω του ΝΑΤΟ, προς τις αφρικανικές χώρες δεν είναι άλλος από την αναχαίτιση του “κινεζικού παράγοντα”, ο οποίος εδώ και χρόνια εργάζονταν συστηματικά για τη διείσδυσή του στην Αφρική, αγοράζοντας ολόκληρες εκτάσεις και συνάπτοντας εμπορικές συμφωνίες με τις περισσότερες αφρικανικές χώρες. Στόχος του “κινεζικού παράγοντα”: όχι μόνο η ενίσχυση των οικονομικών και στρατιωτικών θέσεών του σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά η εξασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης και κόστους για τη παραγωγή του, που δυσκολεύονταν όλο και περισσότερο στο εσωτερικό. Το πλέον εντυπωσιακό όμως στο σχεδιασμό του “κινεζικού παράγοντα” ήταν το ότι προέβλεπε τη σταδιακή μετατροπή της Αφρικής σε μια νέα αγορά, παράλληλα με τη βιομηχανική της ανάπτυξη, ανεξάρτητα από το όφελος που θα εξασφάλιζε για τον ίδιον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι “ενωμένες δυνάμεις των δυτικών εισβολέων με τους υποτελείς και κομπάρσους τους (έλληνες)”, έδρασαν ακαριαία, αλλά εν τούτοις σπασμωδικά και ανεπαρκώς, με τα γιουρούσια των γάλλων στρατιωτών, που δεν άργησαν να γελοιοποιηθούν.

Παράλληλα ξεκίνησαν και μια εκστρατεία marketing, σχετικά με τους νέους ορίζοντες που ανοίγονταν για τις ξένες επιχειρήσεις στην αφρικανική ήπειρο. Το μόνο που τελικά κατάφεραν – προς το παρόν τουλάχιστον – είναι να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας και θρησκευτικού φανατισμού, που οδήγησε σε “εθνικές καθάρσεις”.

Με άλλα λόγια ό,τι δικαιολογεί τη μόνιμη “προστατευτική” τους  παρουσία, κατά το παλαιό πρότυπο των “εγγυητριών δυνάμεων” και ό,τι απωθεί πλήρως τις επενδυτικές δραστηριότητες (τουλάχιστον για τους πολλούς που είναι έξω από το παιγνίδι). Η τακτική αυτή επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου ότι οι στρατιωτικές επεμβάσεις και οι κατακτήσεις εδαφών δεν έχουν πάντοτε σα σκοπό τη παραγωγική τους εκμετάλλευση. Αποβλέπουν απλά στην αδρανοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων των ανταγωνιστών τους και φυσικά των ίδιων των κατακτημένων χωρών. Πέρα από τις περιοχές στις οποίες διεξάγονται ήδη πολεμικές συγκρούσεις, οι δραστηριότητες της “συμμαχίας” επεκτείνονται και σε άλλες ηπείρους, όπως :
Στη Λατινική Αμερική, το ΝΑΤΟ εγκαθίδρυσε το 2013, το καθεστώς ενός "συμφώνου ασφαλείας" με τη Κολομβία, που είχε ήδη εμπλακεί σε στρατιωτικά προγράμματα της Συμμαχίας. Συνεπώς η χώρα αυτή μπορεί εύκολα, οποιαδήποτε στιγμή να γίνει ένας νέος εταίρος. Στα πλαίσια αυτά, η ειδική δύναμη SOUTHCOM διεξάγει σήμερα κοινά γυμνάσια με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων από τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική και 700 καταδρομέων.

Από την άλλη μεριά του πλανήτη στον Ειρηνικό Ωκεανό βρίσκεται σε εξέλιξη η RIMPAC 2014, η μεγαλύτερη ναυτική επιχείρηση στον κόσμο, με χαρακτήρα εναντίον της Κίνας και της Ρωσίας ταυτόχρονα. Σ' αυτή συμμετέχουν – πάντα φυσικά υπό αμερικανική διοίκηση, 25.000 στρατιώτες από 22 χώρες, με 55 πλοία και 200 πολεμικά αεροσκάφη. NATO είναι παρόν με πεζοναύτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία, και με την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Δανία ως παρατηρητές.

Είπατε τίποτε !!!!!
Άντε καλέ “σενάρια συνωμοσίας” !!!

Υ.Γ.
Για τη συγγραφή του κειμένου χρησιμοποίησα πηγές από τη διεθνή δημοσιογραφία και όχι από κάποιους κύκλους μυστικών υπηρεσιών. Θεωρώ ότι θα ήταν το ίδιο εφικτό και για τον Πρετεντέρη, να ενημερώσει, αν ήθελε την ελληνική κοινή γνώμη, αφού διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη προσβασιμότητα από εμένα στα διεθνή πρακτορεία και ένα τσούρμο από δουλάκια για να του μαζεύουν τις ειδήσεις.

Έλα όμως που δεν πληρώνεται γι αυτό αλλά για το αντίθετο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...