Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μολότοφ υπό την.... γαλανόλευκον!

Του Γιώργου Δελαστίκ

Κοκτέιλ μολότοφ εναντίον των αστυνομικών που φύλαγαν τα νέα κτίρια της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη, κόστους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Λιθοβολισμοί. Σπασμένες βιτρίνες. Πυρπολημένα αυτοκίνητα. Δεκαπέντε με είκοσι χιλιάδες διαδηλωτές από όλη τη Ευρώπη με κύριο κορμό τους Γερμανούς. Πολλοί διαδηλωτές κρατούν ...ελληνικές σημαίες! «Ο ελληνικός φασισμός εκτρέφει την εχθρότητα εναντίον της ΕΚΤ» είναι ο τίτλος του οικονομικού τμήματος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2015. Η πόλη της Φρανκφούρτης είναι τυλιγμένη στους καπνούς εξαιτίας των συγκρούσεων που προκαλούν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΕΚΤ ακόμη και των γερμανικών συνδικάτων!

Η Μοντ εξηγεί ότι οι διαδηλωτές «διαμαρτύρονταν εναντίον της πολιτικής της ΕΚΤ, την οποία την έκριναν υπεύθυνη για την δραστική λιτότητα που επιβλήθηκε σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως στην Ελλάδα… Για την Αθήνα η ΕΚΤ είναι ένα από τα σύμβολα αυτού που πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη». Η ΕΚΤ « μερικές φορές βγαίνει από τον καθαρά νομισματικό ρόλο της για να στείλει πολιτικά μηνύματα» δηλώνει στην εφημερίδα ένα ς Γάλλος οικονομολόγος. «Μια μέθοδος που αγγίζει μερικές φορές τον εκβιασμό. Όπως όταν το Φεβρουάριο η ΕΚΤ έκλεισε έναν από τους κρουνούς ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες επειδή η Αθήνα επέρριπτε τι ευρωπαϊκό πλάνο βοήθειας», σημείωνε με ιδιαίτερη έμφαση η Μοντ, πριν καταλήξει στο συμπέρασμα της : «Δίκαια ή άδικα, η στάση της ΕΚΤ δίνει στους λαούς το αίσθημα ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μια Ευρώπη των τεχνοκρατών, αναίσθητη στα κοινωνικά ζητήματα». Είναι φανερό ότι η Ευρώπη ολόκληρη ή ακριβέστερα το νότιο κομμάτι της Ευρωζώνης με 200 περίπου εκατομμύρια κατοίκους (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος, αλλά και Ιρλανδία, χώρια η ακραιφνώς αντιγερμανική και αμερικανόφιλη Βρετανία), σιγοβράζει εναντίον του Βερολίνου και της πολιτικής που έχουν επιβάλει οι Γερμανοί. Μιας πολιτικής που με κύριο όπλο την εξοντωτική λιτότητα επιδιώκει να κάνει όλα τα κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ φτωχές επαρχίες του Τέταρτου Ράιχ της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο αυτό είναι εντυπωσιακό το μίσος και η επιθετικότητα που δείχνουν οι Γερμανοί εναντίον της Κυβέρνησης Τσίπρα. Θέλουν πάση θυσία να εξοντώσουν εν τη γενέσει την οποιαδήποτε εστία αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης του Βερολίνου, πριν αποτελέσει παράδειγμα για άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς. Γι’ αυτό άλλωστε έχει καλέσει αύριο στην Καγκελαρία η Μέρκελ τον Τσίπρα για να τον λιώσει και να το καθυποτάξει, κατά το υπόδειγμα του Σαμαρά. Ήταν μέσα στην Καγκελαρία, το 2012, όταν ο Σαμαράς έκανε δήλωση μετάνοιας για την προηγούμενη αντιμνημονιακή στάση του ως το Νοέμβριο του 2011. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, είχε απαντήσει σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου που τον είχε ρωτήσει γιατί προηγουμένως ήταν αντιμνημονιακός.

Οι Γερμανοί είναι βέβαιοι ότι κατά τον ίδιο τρόπο θα «σπάσει» και ο Τσίπρας και θα κάνει δήλωση μετάνοιας. Ευχόμαστε ολόψυχα να διαψευστούν οι Γερμαναράδες, γιατί αν ο Τσίπρας υποχωρήσει, οι εργαζόμενοι και τα μεσαία στρώματα θα πληρώσουν το αντίτιμο της υποχώρησης του με καταστροφικές συνέπειες για την Αριστερά πάσης φύσεως. Πέρα όμως από τις ρυθμίσεις στις οποίες θα καταλήξουν, η ουσία είναι ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει πάψει να μιλάει για τον χρέος και έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει το αίτημα διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του, σωτηρία δεν υπάρχει για την Ελλάδα.

Όπως καταλήγει η Αριστερά μέσα στο Γερμανικό κοινοβούλιο, από τα περίπου 220 δισεκατομμύρια που έχουν μέχρι στιγμής εισπράξει από τα συνολικά 240 δισεκατομμύρια ευρώ δάνεια των δύο μνημονίων, το …96%(!!!) έχει πάει στις ευρωπαϊκές τράπεζες, στα ευρωπαϊκά κράτη και μηχανισμούς και στο ΔΝΤ και μόνο το 4% έχει ριχθεί στην ελληνική οικονομία! Μας έδωσαν δηλαδή 9 δις. Ευρώ και μας χρέωσαν… 210 δισεκατομμύρια για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες!!! Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη το βράδυ, η Ελλάδα δεν έχει πάρει καμιά από τις συμφωνημένες με τους δανειστές της δόσεις εδώ και πάνω από επτά μήνες, από τον Αύγουστο του 2014. Έτσι προωθείτε το γερμανικό σχέδιο στραγγαλισμού της Ελληνικής οικονομίας. Στο ίδιο διάστημα τόσο με την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου όσο και με την κυβέρνησης Τσίπρα η Ελλάδα συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της. Κι όχι μόνο αυτό. Αν πιστέψει κανείς τα λόγια του Δραγασάκη γύρω από το αντικείμενό του στην κυβέρνηση» ως το 2020 πρέπει να πληρώσουμε για τόκους 43 δισεκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 83 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξόφληση των δανείων»!!! Πάνω από 125 δισεκατομμύρια μέσα σε λιγότερα από έξι χρόνια! Που θα βρεθούν αυτά τα λεφτά; Χωρίς διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους είναι απολύτως αδύνατον.

Πόσο μάλλον όταν οι γερμανικές επιθέσεις αποδομούν κάθε θεσμό στην Ελλάδα. «Έχει ξεγράψει τις ελληνικές τράπεζες η αγορά» ήταν ο πεντάστηλος τίτλος της Φρανκφούτερ Αλγκεμάινε την Πέμπτη. Δηλητηριώδης και ο υπότιτλος: Από τους καταθέτες οι τράπεζες δεν παίρνουν πλέον χρήματα. Τα στοιχεία είναι πολύ χειρότερα από όσο στη Λίμαν Μπράδερς πριν από τη χρεοκοπία τους. Χωρίς έκτακτο δανεισμό από την ΕΚΤ, οι (ελληνικές) τράπεζες καταρρέουν»!

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΠΡΙΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...