Σάββατο 25 Απριλίου 2015

«Υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις»

Του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Αναβολή της συζήτησης για την συνταγματικότητα ή μη του ΕΕΤΗΔΕ του γνωστού χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αποφάσισε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μεταθέτοντας στις 19 Νοεμβρίου την συζήτηση.

Η αναβολή αποφασίστηκε ύστερα από αίτημα του νομικού παραστάτη του Δημοσίου.

Το Δημόσιο υποστήριξε ότι λόγω των επειγόντων οικονομικών υποχρεώσεων και ζητημάτων που απασχολούν τα κυβερνητικά στελέχη, δεν υπήρξε η δυνατότητα διαβούλευσης στο υπουργείο Οικονομικών.

Επισήμανε ακόμη ότι είναι επιβεβλημένη η αναβολή της υπόθεσης, καθώς έχουν καταβληθεί από το χαράτσι 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί εδώ, ότι το Πρωτοδικείο είχε κρίνει αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και το Δ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε κρίνει κατά πλειοψηφία (3 υπέρ 2 κατά) ότι το χαράτσι παραβιάζει μια πλειάδα διατάξεων τόσο του Συντάγματος, όσο και του Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Με άλλα λόγια η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα κόμματα δηλαδή που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, ζήτησαν ανοικτά και κατηγορηματικά να μην βγεί απόφαση για την αντισυνταγματικότητα. Και η επίσημη αιτιολογία; Δεν υπήρχε η δυνατότητα διαβούλευσης στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω των επειγόντων οικονομικών υποχρεώσεων.

Δηλαδή, δεν μας διαθέτουν καν τον χρόνο τους. Δεν έχει καμμία σημασία που εμείς είμαστε οι πολίτες αυτής της χώρας. Δεν έχει καμμία σημασία που ψηφίστηκαν ακριβώς γι’αυτό. Να μας διαθέσουν τον χρόνο τους. Προτεραιότητα στους δανειστές, φίλους κι εταίρους ευρωπαϊστές.

Έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον να θυμηθεί κανείς τι δήλωνε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 16/11/2011 για το χαράτσι.

«Αντισυνταγματικό και άδικο χαρακτηρίζει το χαράτσι της ΔΕΗ ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως το κίνημα εναντίωσης σε αυτό λαμβάνει πλέον πρωτοφανείς διαστάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τις εκατοντάδες πρωτοβουλίες, κινήσεις, επιτροπές, δημοτικές κινήσεις που ενωτικά και δυναμικά σε όλη τη χώρα συντονίζουν τον αγώνα για να αντιμετωπιστεί μια ακόμη επίθεση της μνημονιακής συμμαχίας.
Χαιρετίζει τους συνδικαλιστικούς φορείς και ιδιαίτερα τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτό το κίνημα, όπως και τους δήμους που στέκονται στο πλευρό των δημοτών τους.    
Καλεί τη μνημονιακή συμμαχική κυβέρνηση να πάρει ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ το απαράδεκτο φορομπηχτικό μέτρο, που δεν θα περάσει έτσι κι αλλιώς, επειδή οι πολίτες: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ - ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
Ο κόσμος της εργασίας με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και ενότητα θα το ακυρώσει.»

Συγχαρητήρια! Τώρα οι πολίτες και μπορούν και θέλουν να πληρώσουν. Γιατί έχουν μπροστά τους μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση που εμπιστεύονται, στηρίζουν και θαυμάζουν. Δεν θέλουν πίσω τα κλεμμένα.

Ο κόσμος της εργασίας σας χαιρετά αγέρωχα, που βρήκατε το σθένος να δράσετε πατριωτικά, ζητώντας την αναβολή της απόφασης. Γιατί 6.5 δις ευρώ από το υστέρημά του, δεν έπρεπε να πάνε στους δανειστές πριν πάρετε την εξουσία. Αλλά σήμερα δεν πρέπει να επιστραφούν, γιατί ξαφνικά στην δικιά σας εξουσία, η αυτοοργάνωση η αλληλεγγύη και η ενότητα είναι αποκλειστικά δική σας υπόθεση.

Πως είναι δυνατόν να σας επιτρέψουμε να προλάβετε να διαβουλευτείτε για εμάς στο υπουργείο της Οικονομίας. Το πατριωτικό σας καθήκον σας επέβαλε να διαβουλευτείτε ώρες για το πως θα συνεχίσετε να αποπληρώνετε. Η φαντασία σας στην υπηρεσία της αποφασιστικότητας, σας ενέπνευσε μάλιστα να καταθέσετε και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παίρνοντας τα τελευταία διαθέσιμα των ταμείων για να συνδράμετε, πάντα πατριωτικά, τους φίλους και εταίρους.


Κάθε πολίτης, κάθε κίνημα, κάθε πρωτοβουλία, επιτροπή και δημοτική κίνηση πρέπει να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση την άξια κυβέρνηση της χώρας. Έτσι δεν μας το ζήτησε η κ. Βαλαβάνη; Έτσι δεν το είπε και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλης; «Υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...