Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Στημένες Δημοσκοπήσεις Σε MEGAλα Κανάλια

Του Νέστορα Νεστορίδη

Είναι εκπληκτικό…

Τρίτη χαράματα ο πρωθυπουργός λέει δημοσίως ότι σκέφτεται σοβαρά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Τετάρτη ήταν έτοιμη δημοσκόπηση σε MEGAλο διαπλεκόμενο κανάλι που έλεγε μεταξύ άλλων ότι ο κόσμος είναι αντίθετος στο δημοψήφισμα. Δηλαδή ότι είναι αντίθετος στο να εκφράσει την άποψη του! Απίστευτα πράματα.

Συνοδεύεται μάλιστα και με άλλα απίστευτα ευρήματα. Ότι δήθεν ο κόσμος είναι έτοιμος (με ποσοστά άνω του 70% κιόλας) να μείνει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ μέσα στο ευρώ.

Περίεργο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι πριν από ενάμισι περίπου χρόνο η εταιρεία Public Issue σε δημοσκόπηση της για τον ΣΚΑΙ έδωσε αποτελέσματα ισοψηφίας περίπου των ερωτηθέντων ανάμεσα στους υποστηρικτές του ευρώ και της δραχμής. Έκτοτε καμία άλλη δημοσκόπηση δεν παραγγέλθηκε από την Public Issue για τον ΣΚΑΙ, προς παραδειγματισμό.

Η ιστορία με τις δημοσκοπήσεις είναι πολύ βρώμικη στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι είναι στημένες. Μέχρι και 5 μέρες πριν τις εκλογές έδειχναν τους ΑΝΕΛ να μην μπαίνουν στη Βουλή. Τελικά οι ΑΝΕΛ μπήκαν άνετα, περνώντας μάλιστα και το ΠΑΣΟΚ.

Ας μην ξεχνάμε και την «ψαλίδα που έκλεινε» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Μόνο τις τελευταίες 3 ημέρες πριν τις εκλογές έδωσαν αξιόπιστα ευρήματα, ώστε να μην ξεφτιλιστούν από τα αποτελέσματα.

Ακόμα και ο (φιλελεύθερος δεξιός) Γιάννης Λούλης έχει δηλώσει ότι οι (φανερές) δημοσκοπήσεις πλέον δεν είναι αξιόπιστες και δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν από κανέναν σοβαρό αναλυτή.

Για το θέμα του ευρώ και του εθνικού νομίσματος είχε γίνει το Γενάρη μία μεγάλη έρευνα από την πιο αξιόπιστη εταιρία παγκοσμίως, την Gallup International (πατήστε ΕΔΩ για να την δείτε). Η έρευνα έγινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για την Ελλάδα τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

52% των Ελλήνων προτιμά μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, ενώ 32% παραμονή στο Ευρώ.52% των Ελλήνων δηλώνει πως αισθάνεται λιγότερο Ευρωπαίος, ενώ μόνο 10% δηλώνει περισσότερο Ευρωπαίος. Φυσικά υπάρχουν και αντιφατικές συμπεριφορές, καθώς το 53% των Ελλήνων θέλει να μείνουμε στην ΕΕ, έναντι 34% που επιθυμεί έξοδο και από την ΕΕ.

Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς την ατίμωση που έχει υποστεί ο λαός και η χώρα μέσα στα πλαίσια του κοινού νομίσματος και της ΕΕ τα τελευταία χρόνια.

Αντιθέτως οι δημοσκοπήσεις μας βομβαρδίζουν με «70% πάση θυσία στο Ευρώ» ακριβώς όπως «έκλεινε η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ» πριν τις εκλογές.

Και ρωτάω αφελώς. Γιατί αφού οι Έλληνες θέλουν πάση θυσία Ευρώ, το δημοψήφισμα βρίσκει τόσο αντίθετους τους Ευρωπαίους επικυρίαρχους και όλο το εγχώριο κατεστημένο; Αφού το αποτέλεσμα θα είναι προδιαγεγραμμένο.


Δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο «Τελευταία έξοδος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...