Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Βενεζουέλα: Ανοιξαν οι κάλπες για εκλογή νέου προέδρου

10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο Ν. ΜΑΝΤΟΥΡΟ

Άνοιξαν οι κάλπες στη Βενεζουέλα για δεύτερη φορά το τελευταίο εξάμηνο προκειμένου οι σχεδόν 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι να εκλέξουν πρόεδρο, που θα αναπληρώσει τον πρόωρα χαμένο Ούγκο Τσάβες.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, προηγείται κατά 10 μανάδες ο υποψήφιος του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος - PSUV και ασκών χρέη Προέδρου Νικολάς Μαντούρο, που έχει την στήριξη και πολλών άλλων κομμάτων, ανάμεσά τους και του ΚΚ Βενεζουέλας, έναντι του Ενρίκε Καπρίλες Ραντίνσκι, κυβερνήτη της επαρχίας Μιράντα, ο οποίος είναι υποψήφιος του Χώρου Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), που στηρίζεται από δώδεκα κόμματα του κέντρου και της δεξιάς.

Η Susanne Gratius ειδική αναλυτής στη Λατινική Αμερική μιλώντας στο Euronews εκτίμησε πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια έκπληξη στο εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας πως ο Μαντούρο ίσως να συγκεντρώσει ένα ποσοστό λίγο μικρότερο από το 55% που συγκέντρωσε ο Ούγκο Τσάβες στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Εξάλλου, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, έδειξαν πως ο ΝΜαντούρο προηγείται με διαφορά άνω των δέκα μονάδων από τον αντίπαλό του Ε. Καπρίλες.

Πηγή: «iskra»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...