Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η δημοκρατία ανατριχιάζει τον Σόιμπλε!!!

Tου Νίκου Περπερά

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ως γνήσιος νεοαποικιοκράτης, απεχθάνεται τη Δημοκρατία και πολύ λυπάται που δεν λειτουργεί «σιγή νεκροταφείου» στα Κοινοβούλια των χωρών της Ευρώπης, ώστε να επιβάλλει χωρίς καμιά αντίσταση τις καταστροφικές για τους λαούς της νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας.

Συγκεκριμένα ο Σόιμπλε που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τηςΠαγκόσμιας Τράπεζας, είπε ότι η Γαλλία θα χαιρόταν αν πίεζε κάποιος το Κοινοβούλιό της να εγκρίνει σκληρές μεταρρυθμίσεις!

"Η Γαλλία θα χαιρόταν αν κάποιος ανάγκαζε το Κοινοβούλιό (της), όμως αυτό είναι δύσκολο, έχουμε δημοκρατία", είπε ο Γερμανός υπουργός σε ομιλία του που αφορούσε τις "πολύ επιτυχημένες" (sic) -όπως τις χαρακτήρισε- μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ισπανία υπό την επίβλεψη της τρόικας.

"Η Γαλλία απεχθάνεται τον εξαναγκασμό", απάντησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας  Μισέλ Σαπέν, που βρίσκεται κι αυτός στην Ουάσιγκτον, στις δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός ομόλογός του, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από τα περισσότερα κόμματα της χώρας.

"Η Γαλλία απεχθάνεται να την εξαναγκάζουν", απάντησε ο Σαπέν, θέλοντας όπως είπε να απαντήσει "φιλικά" στον ομόλογό του. "Το λεξιλόγιο της τιμωρίας, των κυρώσεων, των περιορισμών, είναι αυτό που απεχθάνεται η Ευρώπη", συνέχισε.

"Η αρχή (την οποία συμμερίζονται το Παρίσι και το Βερολίνο) είναι ότι εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή" να αποτιμά τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο και όχι στις χώρες-μέλη της ΕΕ να εκφράζουν τις απόψεις τους η μία για την άλλη.

Νωρίτερα, αριστερά και ακροδεξιά γαλλικά κόμματα είχαν καταδικάσει με τον εντονότερο τρόπο τη δήλωση του Γερμανού υπουργού.

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, που ήταν υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές του 2012, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο Σόιμπλε θα πρέπει "να ζητήσει συγγνώμη από τον γαλλικό λαό". Οι δηλώσεις του "καταδεικνύουν τη νέα γερμανική αλαζονεία την ώρα που (η Γερμανία) κυριαρχεί στην Ευρώπη" και της επιβάλλει θυσίες, σημείωσε.

Παράλληλα ο Μελανσόν επισήμανε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε "ενθαρρύνεται από τα κλαψουρίσματα των Γάλλων υπουργών που του παραπονιούνται για τους ίδιους τους συμπατριώτες τους". Κάτι ανάλογο, προφανώς, που συνέβαινε και με την Ελλάδα επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όταν κάποιοι υπουργοί  αποδεικνύονταν μνημονιακότεροι  των δανειστών

Όπως φαίνεται, λοιπόν, στο στόχαστρο του Σόιμπλε δεν βρίσκεται μόνο η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση, που αρνείται να ενδώσει στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, αλλά και άλλες χώρες της ευρωζώνης, ακόμη και η Γαλλία, τα κοινοβούλια των οποίων δεν εγκρίνουν τις αντιλαϊκές απορρυθμίσεις που θέλει να επιβάλλει η Γερμανία και το ευρωπαϊκό κατεστημένο. Και που αρνούνται η χώρα τους να συμπεριφέρεται ως προτεκτοράτο και «αγκιστρωμένο ψάρι» στην ΓερμανοΕΕ κηδεμονία…

Δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο «iskra»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...