Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Σαν να μη μας τα λέει καλά τις τελευταίες μέρες ο ...έγκριτος συνταγματολόγος!

Για πρώτη φορά εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Ε. Βενιζέλος μας ...υπενθύμισε ότι για να συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων και να ολοκληρωθεί το στυγερό έγκλημα εις βάρος της Πατρίδας μας και του λαού της, μια νέα συγκυβέρνηση μαύρου μετώπου, θα πρέπει να εξασφαλίσει «τουλάχιστον 180 βουλευτές και τουλάχιστον το 50% των κομμάτων αυτών σε ποσοστό του εκλογικού σώματος»! 
Γιατί άραγε επιμένει (και παλαιότερα είχε θέσει αυτό το ζήτημα) σ’ αυτή την ...αναγκαιότητα ο έγκριτος συνταγματολόγος; Μα, ακριβώς επειδή είναι «έγκριτος» γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι αν δεν προκύψουν 180 βουλευτές για να υπερψηφίσουν ρυθμίσεις συναφείς μ’ εκείνες των δυο προηγούμενων μνημονίων και τα όποια εξοντωτικά νέα μέτρα περάσουν με λιγότερες ψήφους, η ...πόρτα για το Γουδί θ’ ανοίξει διάπλατα!!
Αυτό άλλωστε ήταν το ... «θέμα» της προηγούμενης Βουλής. Το πρώτο μνημόνιο των 155 ψήφων δεν ήταν απλώς στον ...αέρα, αλλά αιωρούνταν πολύ ...ψηλότερα! Γι’ αυτό προσέτρεξε η ...πρώτη γραμμή εφεδρείας (Σαμαράς και λοιποί (αντι)μνημονιακοί ...ρήτορες της Ν.Δ.) και μέσω του δευτέρου μνημονίου πέρασαν και οι διατάξεις του πρώτου. Δηλ. το ΠΑΣΟΚ ψήφισε δυο μνημόνια, ενώ η Ν.Δ. ψήφισε ένα ...εις διπλούν! 

Ομως, οι κακές ...δημοσκοπικές γλώσσες (που τις τελευταίες μέρες έχουν ...μαλλιάσει) λένε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί, ενδεχομένως δεν πρόκειται ούτε 151 έδρες να εξασφαλίσουν έτσι όπως καταγράφονται οι τάσεις του εκλογικού σώματος. Και τι θα γίνει σ’ αυτή την περίπτωση; Ιδού η ΔΗΜ.ΑΡ. μας έρχεται ...εν τω μέσω της νυκτός, για να προσφέρει το ...φως το αληθινόν στο δοσιλογικό στρατόπεδο! Μα ο κ. Φ. Κουβέλης δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και ποιος είπε κάτι τέτοιο; Σ’ αυτό το νέο ...μαύρο μέτωπο δεν θα  μπορούσαν να ...χωρέσουν κάποιοι από δώθε, κάποιοι από κείθε, κάποιοι από δίπλα ή κάποιοι από παραδίπλα; Κι όλο αυτό το ...εμετικό συνονθύλευμα δεν θα μπορούσε να ...βαπτισθεί Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας; Ομως, τον κ. Κουβέλη δεν τον ακούσαμε ποτέ να λέει ότι δεν θα συμμετάσχει σε μια Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας! Αντιθέτως, αυτό που ακούσαμε να λέει είναι ότι «θα σεβαστεί το μνημόνιο»!!
«Ωραία» όλα αυτά και πολύ ...βολικά. Στην πολιτική, όμως, γνωρίζουμε όλοι ότι ...τα πάντα ρει! Κι όσο πιο μακριά βρίσκεται ο στόχος, τόσο μεγιστοποιείται η ...ρευστότητα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η προχθεσινή ... «δήλωση» του κ. Ε. Βενιζέλου ότι «δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή», έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και εύλογα ερωτηματικά. Αραγε τι εννοεί ο έγκριτος ...ποιητής; (συνταγματολόγος, ήθελα να πω) Με ποιο τρόπο και βάσει ποιας θεσμικής διαδικασίας μπορεί κάποιος να εμποδίσει οποιοδήποτε κόμμα να εισέλθει στο Εθνικό Κοινοβούλιο; Εχει ακούσει κάποιος κάτι σχετικό; Δεν νομίζουμε... Αντιθέτως, όλοι μας έχουμε ακούσει για μια διαδικασία όχι και τόσο ...θεσμική, που ακούει στο όνομα ...εκλογική ΝΟΘΕΙΑ!!! Θα μπορούσε να συμβεί κάτι τόσο τρομερό; Γιατί όχι; Μήπως δεν έχει ξανασυμβεί; Ο μηχανισμός υπάρχει και είναι στη διάθεση των συνεταίρων του μαύρου μετώπου, δεδομένου ότι σ’ αυτές τις εκλογές δεν έχει ορισθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση (γιατί άραγε;). Και εφόσον ...βρήκαμε παπά, γιατί να μη θάψουμε πέντε - έξι ...μικρά κόμματα που μάχονται για να μπουν στη Βουλή; Ποιος θα το πάρει χαμπάρι; Οι λιγοστοί εκλογικοί αντιπρόσωποί τους που θα είναι διασκορπισμένοι στα ...πέρατα της επικράτειας; Μην ξεχνάμε και την τεχνολογία που και σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να κάνει ...θαύματα. Π.χ. Ο χειριστής του ΗΥ να πληκτρολογεί 100 (ψήφοι) για το τάδε κόμμα και στον κεντρικό server του υπουργείου να εμφανίζεται 95! Κι ούτε γάτα ούτε ζημιά! Και για έναν έμπειρο πληροφορικάριο η δημιουργία ενός τέτοιου λογισμικού, δεν είναι δα και ...πυρηνική φυσική! Επίσης, δεν πρέπει να μας διαφεύγει και κάτι άλλο το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι ...παροικούντες την Ιερουσαλήμ: Οσο περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή, τόσο αυξάνεται το απαιτούμενο ποσοστό για εξασφάλιση αυτοδυναμίας και αντιστρόφως!!
Λέτε ...γι’ αυτά και για τ’ άλλα αποφάσισαν οι Ρώσοι να απαιτήσουν την παρουσία αντιπροσωπείας εκλογικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Σνεργασία στην Ευρώπη) η οποία έχει ήδη αφιχθεί; Who knows?


Ιάσων Μάγνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...