Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Στην κόψη του ξυραφιού Αθήνα - Αγκυρα - Λευκωσία!

ΟΙ ΑΚΡΑΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΕ ΕΕ, ΗΠΑ, ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΕΤΑΙ  ΣΕ "ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ"

Του Σχολιαστή

Η πρόσφατη συνάντηση Α.Σαμαρά - Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο του "Ανωτατου Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας" όχι μόνο δεν έκανε ούτε ένα βήμα μπροστά στην επίλυση των εκκρεμών θεμάτων αλλά ούτε καν κατέληξε σε ένα "μορατόριουμ" μέχρι τη διαμόρφωση θετικού εδάφους.
Αντίθετα, η συνάντηση κορυφής της Κων/πολης επιβεβαίωσε ότι οι εξελίξεις στο τρίγωνο Αθήνα-Άγκυρα-Λευκωσία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και αναζητείται απλώς η αφορμή για τον εκτροχιασμό τους και την πυροδότηση της έντασης, η οποία θα έχει απρόβλεπτες διαστάσεις.
Την αφορμή αυτή ψάχνουν εναγωνίως να προκαλέσουν οι πλέον ακραίοι κύκλοι της Άγκυρας αλλά και του ιμπεριαλισμού στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και στο Ισραήλ, ενώ όλοι αυτοί μπορεί να υποβοηθηθούν, ως συνήθως και από ανεξέλεγκτες έως τυχοδιωκτικές κινήσεις στην Αθήνα.

Αυτήν την ώρα η υπό τροϊκανή κηδεμονία κυβέρνηση του Α. Σαμαρά δεν διαθέτει σχέδιο και κατάλληλη πολιτική για να προασπίσει αποφασιστικά τα νόμιμα εθνικά συμφέροντα και ταυτόχρονα να λειτουργήσει αποτρεπτικά στις προκλήσεις και απαντητικά σε ενδεχόμενες "προβοκάτσιες"!
Η παραδομένη κυβέρνηση Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου, Φ. Κουβέλη οδηγεί ,σχεδόν, με μαθηματική ακρίβεια τον τόπο μαζί με την οικονομική λεηλασία και σε εθνικές περιπέτειες.

Πηγή: iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...