Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Οργιο καταστολής στην Ιερισσό απ' τους πραιτωριανούς της τρικομματικής χούντας























Ένταση και προσαγωγές στην Ιερισσό

Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο παιδιά από το σχολείο της Ιερρισού καθώς η αστυνομία σε κοντινή απόσταση έκανε ρίψη χημικών προκειμένου να απωθήσει κατοίκους που διαμαρτύρονται για την προσαγωγή 5 ατόμων για την επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές στις 17 Φεβρουαρίου.


Τρία άτομα έχουν μεταφερθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου.
Σύμφωνα, άλλωστε, με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκε ένα 15χρονο αγόρι από κάλυκα δακρυγόνου που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στο σχολείο της Ιερισσού.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι κάτοικοι βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα, δίπλα από το οποίο είναι το σχολείο, σημειώνονται συμπλοκές και καίνε λάστιχα, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Μανούρας, υποστήριξε ότι "η αποπνικτική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από τα ελαστικά που έκαιγαν έξω οι κάτοικοι".


Πολεμος κατοίκων ΜΑΤ στις Σκουριές από fon1972


Οι 5 προσαχθέντες, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία έξι κλούβες των ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους.

Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Για υπερβολές στη χρήση βίας από πλευράς της αστυνομίας και για τυφλή βία της αστυνομίας και σε παλαιότερα περιστατικά έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης. «Να καταδικάσουμε όμως και τις σκηνές βίας στις εγκαταστάσεις του μεταλλίου. Δεν αποδέχομαι τις λογικές αυταρχισμού για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων» πρόσθεσε ο κ. Μπεγλίτης.

«Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πόλη της Ιερισσού και τρομοκρατούν τους πολίτες. Η τοπική κοινωνία αντιδρά στην εγκατάσταση της Μονάδας Χρυσού στην περιοχή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ» είπε ο Ευάγγελος Αποστόλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για όργιο αυταρχισμού από την κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, «με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές», κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή για τα εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή.


Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...