Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εφυγε ο ηγέτης της Βενεζουέλα Ούγκο Τσάβες




















Τέλος εποχής για τη Βενεζουέλα. Ο πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας Ούγκο Τσάβες, πέθανε σε ηλικία 58 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαδούρο.

Ανακοινώνοντας το θάνατο του Τσάβες σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, ο αντιπρόεδρος της χώρας έκανε λόγο για στιγμές «βαθιάς θλίψης». «Πήραμε την πληροφορία για το πιο τραγικό γεγονός που έχουμε ανακοινώσει στο λαό μας. Στις 16:25 (20:55 GMT) σήμερα, 5 Μαρτίου, απεβίωσε ο κομαντάτε πρόεδρος Ούγκο Τσάβες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο. O θάνατος του Τσάβες έχει βυθίσει στο πένθος τους Βενεζουελανούς πολίτες ενώ η κρατική τηλεόραση παρουσιάζει αφιερώματα και αποσπάσματα από ομιλίες του λατινοαμερικανού ηγέτη (Δείτε ζωντανά ΕΔΩ).
Τι προβλέπεται μετά το θάνατό του

Με το θάνατο του βενεζουελανού προέδρου, το Σύνταγμα αναφέρει ότι το έθνος θα πρέπει να “προβεί σε νέες εκλογές” εντός 30 ημερών, και ότι ο αντιπρόεδρος πρέπει να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος. Η εκλογή είναι πιθανό να θέσει το Μαδούρο, τον οποίο ο Τσάβες είχε ορίσει ως πολιτικό διάδοχο του, εναντίον του Ενρίκε Καπρίλες, ένα νεαρό δημοφιλή κυβερνήτη μιας επαρχίας που ο Τσάβες νίκησε με δυσκολία στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Πηγή: ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...