Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ρίτσαρντ Χαας: Καθησυχαστικός ο Αλέξης Τσίπρας

(Σχόλιο του «Ε.ΠΑ.Μ. Αγριάς Μαγνησίας» μετά το τέλος του δημοσιεύματος)

Η στάση του Αλέξη Τσίπρα «δεν στοχεύει στο να δημιουργήσει ανησυχίες στις ΗΠΑ, αντίθετα ήταν καθησυχαστικός», δηλώνει ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σύμβουλος του προέδρου Μπους του πρεσβύτερου, Ρίτσαρντ Χάας, στην «Καθημερινή της Κυριακής». Επιπλέον, σημειώνει ότι η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα πρέπει να πετύχει καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης με την ΕΕ.

Μάλιστα, ο κύριος Χαας, θεωρεί πως η κρίση γκρέμισε τους διαχωρισμούς του παρελθόντος σε Αριστερά και Δεξιά και τώρα σημείο αναφοράς αποτελεί το πόσο επιθυμεί ένα κόμμα να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Τονίζει, επίσης, την ανάγκη επιτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης. «Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πετύχει γιατί η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης με την ΕΕ», υπογραμμίζει ο Ρίτσαρντ Χάας, πρόεδρος επίσης του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, μιας εκ της σημαντικότερης δεξαμενής σχέσης των ΗΠΑ.
Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να εμπλακεί σε μια κρίση με την Τουρκία και να φοβίσει επενδυτές και τουρίστες, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες πρέπει να συνεργαστούν σε ενέργεια και τουρισμό.

Πηγή: «tvxs»

Σχόλιο του «Ε.ΠΑ.Μ. Αγριάς Μαγνησίας»: Ο κ. Χάας δεν «κομίζει γλαύκαν εις Αθήνας» λέγοντας αφενός μεν ότι η στάση του Αλέξη Τσίπρα «δεν στοχεύει στο να δημιουργήσει ανησυχίες στις ΗΠΑ, αντίθετα ήταν καθησυχαστικός» και αφετέρου δε ότι «η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης με την ΕΕ».
Πώς είναι δυνατό να μην είναι καθησυχαστικός κάποιος που οι ίδιες οι ΗΠΑ επέλεξαν ως τον επόμενο διαχειριστή του φαύλου πολιτικού συστήματος της κομματοκρατίας και της διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα και το λαό σ’ αυτή την πρωτοφανή τραγωδία;
Οσον αφορά δε στην επαναδιαπραγμάτευση με την Ε.Ε., είναι προφανές ότι κανένας τοκογλύφος που έχει δέσει το θύμα του χειροπόδαρα, δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να επαναδιαπραγματευτεί. Κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η – περί τον κ. Τσίπρα – ηγετική ομάδα  του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο μόνος – εν τέλει - που μπορεί να προκαλέσει …ανησυχία στις κατοχικές δυνάμεις του Δ΄ Ράιχ και τους εγχώριους συνεργάτες τους, είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Με την απόφασή του να προχωρήσει - ενωμένος και απαλλαγμένος από ιδεολογικές και άλλες αγκυλώσεις – σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με στόχο την εκλογή προσωρινής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση με πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες, επανίδρυση του κράτους, μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε., υιοθέτηση Εθνικού Κρατικού Νομίσματος και παραγωγική ανασυγκρότηση.
Καμία πιθανότητα επιβίωσης της χώρας και του λαού δεν υπάρχει μέσα στο πλαίσιο του ισχύοντος πολιτικού και πολιτειακού συστήματος, ακόμα κι αν υποθέταμε ότι κάποια καλοπροαίρετη πολιτική δύναμη αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας. Μόνον η διακοπή της συνέχειας του κράτους και η επανίδρυσή του – με νέο Σύνταγμα και όχι κάποια …αναθεωρημένη εκδοχή του παλαιού - δίνει τη δυνατότητα πραγματικής ρήξης με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των αγορών και τα αργυρώνητα ανδρείκελά τους εντός και εκτός συνόρων. Ο,τιδήποτε άλλο, κινείται εκ του πονηρού και αποτελεί συνέργια στην τέλεση του εγκλήματος της εσχάτης προδοσίας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...