Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση βγάζει στο «σφυρί» 56 ακίνητα την ημέρα

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΡΕΚΟΡ ΤΟ 2014 
ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΕΝΟΙΚΙΑ

Η κυβέρνηση έχει βάλει απροκάλυπτα «χέρι» σε 93.330 λογαριασμούς οφειλετών μέσω εφορίας από την αρχή του χρόνου, ενώ στο «σφυρί» βγαίνουν 56 σπίτια την ημέρα!
Μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογικές αρχές έβγαλαν σε πλειστηριασμό 1.553 κατοικίες και οικόπεδα και 14.197 ακίνητα συνολικά στο δεκάμηνο του έτους.
Σε σχέση με το περσινό δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2013 οι πλειστηριασμοί ακινήτων σημειώνουν αύξηση κατά 26,3% αφού πέρυσι η εφορία έβγαλε σε δημοπρασία 11.240 ακίνητα συνολικά.
«Έκρηξη» σημειώνουν και οι κατασχέσεις σε χέρια τρίτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους πρώτους δέκα μήνες του 2013 αυτές διπλασιάστηκαν φθάνοντας τις 11.883 τον Οκτώβριο από 5.592 τον Ιανουάριο.
Πρώτη στις κατασχέσεις είναι η Δ.Ο.Υ  Β΄ Ηρακλείου με 1.052 κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» τον Οκτώβριο και ακολουθούν η ΦΑΕΕ Πειραιά με 793, η Δ.Ο.Υ Κοζάνης με 592, η  Δ.ΟΥ. Καλαμάτας με 588, η Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων με 504 κ.ά.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία, 81.583 νοικοκυριά και επιχειρήσεις είδαν την εφορία να απλώνει «χέρι» σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μισθούς, ενοίκια και ταμεία επιχειρήσεων την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων ανήλθαν σε 48.589.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ

Αν υπάρχει ληξιπρόθεσμη οφειλή αρχικά στέλνονται στους οφειλέτες ηλεκτρονικά μηνύματα και επιστολές μέσω ταχυδρομείου με προειδοποιήσεις κατασχέσεων. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν ανταποκριθεί, δηλαδή δεν πληρώσει ή ρυθμίσει την οφειλή του τότε η εφορία παίρνει το «όπλο» της και ενεργοποιεί το βάρβαρο νόμο περί κατασχέσεων.
Αρχικά η εφορία διαβιβάζει εντολή στην τράπεζα με δικαστικό επιμελητή. Στη συνέχεια η τράπεζα ανοίγει το λογαριασμό και αποδίδει στην Εφορία ότι βρεθεί υπό μορφή κατάθεσης.
Όσον αφορά στην κατάσχεση ενοικίων, η εφορία όταν δεν βρίσκει τον ιδιοκτήτη ακινήτου ο οποίος έχει ληξιπρόθεσμο χρέος, αναζητά τον ενοικιαστή. Όταν τον βρει, απαιτεί την κατάθεση του ενοικίου στην Εφορία και όχι στον εκμισθωτή του ακινήτου.


Πηγή: iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...