Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Αδωνις - Εκ του Αδου

Του Θανάση Καρτερού

Είδατε ο Άδωνις; "Αν υπάρξουν απολύσεις και αν καταλήξουμε ότι κάποιοι πρέπει να φύγουν και αν και αν…, σας παρακαλώ δεν θέλω να το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές θα είναι αποφάσεις δικές μου.Μην μου παίρνει τη δόξα η τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο". Αυτά τα ένδοξα είπε χτες σε συνέντευξη Τύπου. Και άφησε μίλια πίσω του όσους κυβερνητικούς κλαίγονται και φορτώνουν όλα τα δεινά στην τρόικα, κρατώντας για τον εαυτό τους τις κόκκινες γραμμές και τη σκληρή διαπραγμάτευση.
Ενώ ο Άδωνις όχι. Αναβλύζει από τα λόγια του το ταλέντο του πωλητή που ξέρει να βλέπει όχι μόνο το αντισιωνιστικό βιβλίο ως κόσμημα για κάθε βιβλιοθήκη, αλλά και τις απολύσεις ως... αυτονόητο.
Αναβλύζει επίσης η γλαφυρότητα του ποιητή που βλέπει στέφανο δόξας ιπτάμενο πάνω από το κεφάλι του για όσα κάνει και όχι γιαούρτια ιπτάμενα που βλέπουν οι άμουσοι. Και αναβλύζει τέλος μια μνημονιακή ιλαρότητα βρε αδελφέ όταν ακούς τη γεμάτη σιγουριά φωνή του -επιτέλους ένας υπουργός πουδεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, αλλά μας δείχνει το δάχτυλό του και μάλιστα σε θέση επίθεσης.
Θα πείτε ότι ένας άνθρωπος που αναγνωρίζει και αναζητά και επιδιώκει την δόξα να κάνει δυστυχισμένους μερικές χιλιάδες συνανθρώπους μας έχει πρόβλημα. Διότι ως ακραιφνής πατριώτης ο Άδωνις μας έχει διδάξει και περιαδράξει να χωνέψουμε ότι η δόξα συμβαδίζει με τη θυσία -τη δική μας όμως, όχι των άλλων. Αλλά τώρα ως υπουργός, βολεμένος ελέω Σαμαρά στην άτιμη την εξουσία, μας διδάσκει και κοκορεύεται κιόλας γι' αυτό, ότι η δόξα τη σήμερον ημέρα συμβαδίζει με το θάρρος να θυσιάζεις άλλους και όχι τον εαυτό σου. Ή τέλος πάντων να απολύεις άλλους και όχι τον εαυτό σου.
Τι να πεις. Κατά την εποχή κι οι εποχιακοί. Εποχιακός κι ο Άδωνις καβάλησε το κύμα του μνημονίουκαι το βήμα του Αντωνίου και βρέθηκε εξουσία. Και τι εξουσία! Να εξουσιάζει την υγεία και τη ζωή μας. Θέλετε άλλη απόδειξη για το πού μας οδηγούν; Μπα, αυτονόητο: Χτες απεβίωσαν στα νοσοκομεία της χώρας τόσοι άνθρωποι, ανακοίνωσε περιχαρής ο υπουργός Υγείας. Ο οποίος διατύπωσε την παράκληση να τους χρεώσουν όλους στον ίδιο και όχι στην τρόικα. Άδωνις -εκ του Άδου...

Δημοσιεύθηκε στην "ΑΥΓΗ" την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Πηγή: iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...