Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αυτοδυναμία, ή κοριοί

Του Θανάση Καρτερού

Λοιπόν, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές: Ποια είναι η τελευταία γραμμή άμυνας των δογματικών της λιτότητας στην Ευρώπη, και των εκπροσώπων τους στην Ελλάδα; Τι ελπίζει και τι πασχίζει να πετύχει ο κόσμος του Σαμαρά, του Βορίδη, της διαπλοκής, και των πατριωτών της φακής; Είναι φανερό πια σε όλους, έτσι; Να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να υποχρεωθεί, εν ονόματι του φόβου δεύτερων εκλογών, σε -ο Θεός να την κάνει- συμμαχική κυβέρνηση.

Υπάρχουν εθελοντές σύμμαχοι; Ράφι ολόκληρο. Και νυν και αεί, και παλιοί και καινούργιοι, και όμορφοι και άσχημοι, και κουτσοί και στραβοί, βγήκαν στον εθελοντισμό. Προσφέρονται, πώς το λένε. Διαλέγετε και παίρνετε. Ο Ευάγγελος, ο Γιώργος, ο Σταύρος.
Έτοιμοι να θυσιαστούν πηγαίνοντας ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να συμβάλουν στην πολιτική σταθερότητα, να αποτρέψουν τις ακρότητες, να βάλουν τον εαυτό τους με τις ελιές, τα ποτάμια και τα λοιπά στην υπηρεσία μας. Και πάμε!

Δεν είναι και τόσο έξυπνο, αλλά και να κρατάς κλειστές τις πόρτες όταν η χρεία τις κουρταλεί; Αφού δεν μας κάθεται πια η σιωπηλή πλειοψηφία, ας επενδύσουμε σε μια καλή  μειοψηφία. Με πέντε-έξι τοις εκατό να τον σπρώξει τον ΣΥΡΙΖΑ στο σωστό δρόμο. Εκείνος να βάλει τον κόσμο κι εκείνοι την κοσμιότητα. Εκείνος τη μεγάλη πλειοψηφία κι εκείνοι τη μεγάααααλη μετριοπάθεια. Εκείνος να έχει τη χαρά της διακυβέρνησης κι εκείνοι τη χάρη της Μέρκελ -μεγάλη η χάρη της.

Α, μια τέτοια κυβέρνηση, θα την υποστήριζε σίγουρα ακόμα κι ο Σόιμπλε. Θα την χειροκροτούσε κι ο Γιούνκερ. Θα την επικροτούσαν και όλα τα κανάλια. Ο λαός ψήφισε σοφά! Επιτέλους, ενότητα!! Δηλαδή: Επιτέλους τον βάλαμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο βρακί μας. Ευρύχωρο βρακί είναι η αλήθεια, αλλά όλοι οι καλοί χωράνε. Αρκεί να αφήσουν έξω τις ιδεοληψίες κατά των μνημονίων, κατά της τρόικας, κατά της λιτότητας, και υπέρ κάτι ακραίων προγραμμάτων, όπως εκείνο της Θεσσαλονίκης.

Ανατριχιάσατε; Εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο βρακί τους δεν μπαίνει. Αλλά εννοείτε επίσης ότι δεν είναι ο Τσίπρας που χρειάζεται την αυτοδυναμία. Είναι αυτός ο έρμος τόπος, από την πλάτη του οποίου δεν λένε να ξεκολλήσουν οι κοριοί. Κι έτσι το δίλημμα είναι καθαρό: Αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, ή δύναμη στους κοριούς...

Πηγή: «Η ΑΥΓΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...