Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η δημόσια υγεία καταρρέει κυριολεκτικά και η κυβέρνηση... "συμβιβάζεται εντίμως"!







Ανακοίνωση
της Πολιτικής Γραμματείας

Ενώ η νέα «αντιμνημονιακή κυβέρνηση» διαβουλεύεται με τους εκβιαστές της χώρας στο BrusselsGroup, και το Eurogroup των επκυρίαρχων, η κατάσταση στο χώρο της Υγείας βρίσκεται κυριολεκτικά σε στάδιο ολικής διάλυσης, αποτέλεσμα καί των μνημονιακών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σε όλη την Ελλάδα καθημερινά φωνές απόγνωσης από το ιατρικό, νοσηλευτικό, και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, μάταια προσπαθούν να μεταβιβάσουν στη νέα κυβέρνηση και ειδικά στον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, τα χιλιάδες προβλήμετα που αντιμετωπίζουν.

Τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια οι δομές των λειτουργιών των νοσοκομείων τελούν υπό κατάρρευση.

Οι περικοπές στα κονδύλια, οι ελλείψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, οι υπεράριθμες κλίνες στους διαδρόμους, η αύξηση του όγκου δουλειάς και οι εντατικοποιήσεις, σε συνδυασμό με την οικονομική ασφυξία λόγω της κλοπής των ταμειακών διαθεσίμων με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έχουν καταστήσει την επιβίωση των νοσοκομειακών μονάδων, μη διαχειρίσιμη.

Η αποδόμηση της Υγείας στη χώρα μας, πλήττει με ανάλγητο τρόπο το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ στην πρωτεύουσα. Οι εργαζόμενοι με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια κρατούν το συγκρότημα του νοσοκομείου ζωντανό, παρά και ενάντια στην αδιαφορία που εισπράττουν από τη νέα ηγεσία του Υπ. Υγείας, και γενικότερα της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστική είναι η διάλυση της πτέρυγας Μπόμπολα, μιάς πλήρους εξοπλισμένης μονάδας, όπου οι εργαζόμενοι καταγγέλουν τον αφανισμό και την αποψίλωση του εξοπλισμού της. Όπως καταγγέλουν, εξοπλισμένα χειρουργεία, χώροι εργαστηρίων, ιατρεία και θάλαμοι νοσηλείας παραμένουν στο έλεος αγνώστων καταστροφέων.

Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση βάζει σε προτεραιότητα την αποπληρωμή του παράνομου δημόσιου χρέους προς τους δανειστές, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών, σπρώχνοντας στην απελπισία και την εξαθλίωση  ασθενείς και εργαζόμενους.

Το ΕΠΑΜ διαμηνύει προς τη νέα ηγεσία του υπ. Υγείας, ότι δεν βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση, και ότι εδώ και τέσσερις μήνες είναι απολύτως συνυπεύθυνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας στην χώρα.

Το ΕΠΑΜ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, περιφρουρώντας το δημόσιο αγαθό της υγείας και να συντονίσουν τον αγώνα τους με όλες τις νοσοκομειακές μονάδες της χώρας που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Το ΕΠΑΜ επίσης υπογραμμίζει, πως η παραμονή της χώρας σε καθεστώς Δανειακών Συμβάσεων και μνημονιακών πολιτικών, όπως καταφανέστατα πλέον προσανατολίζεται η νέα κυβέρνηση να συνεχίσει, θα οξύνουν περαιτέρω την αποδόμηση και την διάλυση της δημόσιας υγείας.

Μόνη διέξοδος υπέρ της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, η μη αναγνώριση και μονομερής διαγραφή του χρέους, και η αποδέσμευση από τη φεουδαρχία των τραπεζών που πρεσβεύει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
25/5/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...