Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ο αγώνας της ΕΡΤ προδόθηκε πριν καλά καλά αρχίσει.

Του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Ο αγώνας της ΕΡΤ προδόθηκε πριν καλά καλά αρχίσει.

Προδόθηκε πολιτικά, κινηματικά, εργασιακά. Όποιος έζησε στο ραδιομέγαρο γνωρίζει πολύ καλά τι εννοώ. Όποιος έζησε τις πρώτες συνελεύσεις στην ΕΣΗΕΑ επίσης γνωρίζει πολύ καλά τι εννοώ. Προδόθηκε όπως πάντα συμβαίνει από την κομματική διαχείριση, προ της νομής της εξουσίας και με την αμέριστη βοήθεια των συνδικαλιστικών μηχανισμών, εντός και εκτός ΕΡΤ.

Πρέπει να θυμηθούμε πόσος κόσμος ήρθε τις πρώτες ημέρες στην ΕΡΤ, που συγκέντρωνε την δυναμική για ανατροπή των νεφασιστών Σαμαροβενιζέλων.

Πρέπει να θυμηθούμε ποιοι έρχονταν στο ραδιομέγαρο στον πεντάμηνο αγώνα από την πλευρά της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και πως και με ποιους διαχειρίστηκαν πολιτικά το κύμα ανατροπής.

Πρέπει να θυμηθούμε πόσος κόσμος τους φώναζε τότε να φύγουν από την Βουλή και να καλέσουν τον κόσμο στους δρόμους.

Πρέπει να θυμηθούμε όταν μετά από λίγο ο κόσμος απογοητεύτηκε ξανά, που μας έλεγαν ότι ο λαός μας δεν είναι έτοιμος.

Πρέπει να θυμηθούμε ποιός απέτρεψε κάθε είδους χειραφέτηση από την βάση σε κάθε συνέλευση, και πριν και μετά από τα ΜΑΤ.

Πως ήταν δυνατόν να αφήσουν τους εργαζόμενους να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να συνειδητοποιήσουν ότι αυτοί έχουν την δύναμη να κατεβάζουν κυβερνήσεις;! Πως θα ξεμπέρδευαν μετά με αυτούς;! Πως θα πετύχαιναν την ομαλή μετάβαση, διακαή πόθο της δικής τους στρεβλής άποψης για την διατήρηση της νομιμότητας;;! Πως είναι δυνατόν να άφηναν τους εργαζόμενους ή τον λαό να συνειδητοποιήσει πως ο αγώνας τους για δημοκρατία, δικαιώματα, λαϊκή κυριαρχία, καθορίζει την πολιτική εξουσία;;!

Τώρα όλα, είναι εύκολα για τους κυβερνήτες. Ανοίγουν την ΕΡΤ με τους δικούς τους όρους. Πέτυχαν την ανάθεση. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία. Με κάθε κόστος. Κοιτάχτε με ποιους συνομιλούν! Με τους δήμιους μας. Τους δήμιους της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Θα την φορέσουν την γραβάτα μην ανησυχείτε. Κοιτάχτε αν τιμωρούν τους δωσίλογους. Τους προηγούμενους. Αντίθετα. Τους συναναστρέφονται, και συνομιλούν μαζί τους (Παπανδρέου). Γιατί δεν χτυπούν τους ολιγάρχες; Δεν μπορούν; Δεν νομίζω! δεν θέλουν. Το πολύ-πολύ μια συμφωνία να πληρώσουν κάτι τις. Για τα μάτια του κόσμου. Ανακαλύψτε ποιούς τοποθετούν σε θέσεις κλειδιά, διατήρησης της πολιτικής επικυριαρχίας τους. Ταγματάρχης, Σαγιάς, Παναρίτη, Ρουμελιώτης, Κατσέλη, Παυλόπουλος!!!

Πολιτικός βάλτος. Τι μας λένε σήμερα; Δεν μπορεί να γίνει τίποτε καλύτερο απ' αυτό που γίνεται ερήμην του ίδιου του λαού. Δεν τολμήσαμε.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Ποτέ δεν είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...