Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Θα συγκυβερνήσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και η Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ;

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που επεφύλαξαν οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ στον κ. Παπανδρέου, αλλά και την ανάλογη υποδοχή που επιφυλάσσουν οι οπαδοί της ΝΔ, όπου εμφανίζεται ο κ. Καραμανλής, αποδεικνύεται κατά τον πλέον εμφανέστατο τρόπο ότι το DNA του κύριου όγκου των οπαδών των κομμάτων αυτών είναι...
Παπανδρεϊκό και Καραμανλικό αντίστοιχα. Βενιζέλος και Σαμαράς είναι δύο αναλώσιμοι αρχηγοί σε ξένες «ιδιοκτησίες».

Τελευταία παρακολουθούμε μια ενδιαφέρουσα πολιτική εξέλιξη. Ο μεν κ. Καμμένος δεν αποκλείει πλέον κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δε κ. Τσίπρας μιλάει συνεχώς με τα θερμότερα λόγια για τον Καραμανλή (παλιότερο και νεότερο).

Η κίνηση αυτή του κ. Τσίπρα, πιστεύουμε πως δεν έχει στόχο μόνο τους Καραμανλικούς ψηφοφόρους, από τους οποίους πολύ λίγα μπορεί να αναμένει, προκειμένου να καταλάβει αυτοδύναμα την κυβέρνηση της Ελλάδας.
Η κίνηση αυτή πιστεύουμε πως προλειαίνει και προετοιμάζει το έδαφος για μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και της Καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ.

Αν μάλιστα ο κ. Σαμαράς κάνει το λάθος να πιστέψει ότι μπορεί να φτιάξει τη δική του ιδιοκτησία, δηλαδή ένα νέο φιλογερμανικό Κεντροδεξιό μόρφωμα με στελέχη και από το διαλυόμενο ΠΑΣΟΚ, τότε θα αντιληφθεί το μέγεθος της πολιτικής του απήχησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...