Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πάμε στον Άδωνι για καφέ

Της Μαρίας Τριαντοπούλου

Γιατί μάλλον μόνο τα κυλικεία –κι αυτό αμφίβολο είναι - θα έχουν επιβιώσει στα νοσοκομεία όταν εξαντληθεί πια ο υπερβάλλων ζήλος και το απαράμιλλο νεοφιλελεύθερο μένος του Υπουργού Υγείας. Ούτε οι ασθενείς, που «καταλήγουν» κυριολεκτικά στα ράντζα ή στον δρόμο, ούτε οι γιατροί ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα στις τραγικές συνθήκες που καθημερινά πια βιώνουν. Και δεν σηκώνει πια αστεία η κατάσταση.

Τι να πει κανείς για όλα όσα με θράσος έχουν ξεστομίσει υπουργοί και βουλευτές τις τελευταίες ημέρες;
Και ενώ σίγουρα οι ίδιοι δεν έχουν πια επίγνωση ούτε αιδώ για τα αίσχη που ξεστομίζουν, όχι ότι περιμένουμε κάτι τέτοιο δηλαδή έτσι κι αλλιώς,  δεν έχει βρεθεί και κανένας «δικός τους» να τους σταματήσει. Δεν θέλω πια να ακούω τα απαράδεκτα σχόλια των πολιτικών, την μεγαλορρημοσύνη των αποτυχημένων και τους επιπόλαιους και αυθάδεις ισχυρισμούς τους.

Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Πάγκαλος που εμφανίζεται ως μαϊντανός παντού και με την δήθεν ελευθερία που του δίνει η ανοησία ανοίγει το στόμα του και λέει ό,τι του κατέβει χωρίς ποτέ να υπολογίζει τίποτα και κανέναν; Ποιος «δασκάλεψε» τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει με τέτοια ευκολία για «στρατιωτικούς νόμους» και μετά να το αναιρεί και να βγάζει εμάς τρελούς;; Ότι εμείς δεν καταλάβαμε τι εννοούσε. Μια χαρά το καταλάβαμε κ. Υπουργέ μου, μην μας υποτιμάτε πια τόσο πολύ γιατί η υπομονή μας έχει δοκιμασθεί πάνω από όσο μπορούμε να αντέξουμε.

Κι έρχεται και το «κερασάκι» στην τούρτα με τον αγαπημένο σε όλους Υπουργό Υγείας και την ελκυστικότατη σε χροιά φωνή του να ουρλιάζει στους γιατρούς να πάνε να δουλέψουν αντί να σκύψει το κεφάλι για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η Δημόσια Υγεία. Και ως επωδός το σχόλιο «μας συμφέρουν καλύτερα τα ιδιωτικά από τα δημόσια συστήματα Υγείας»! Βέβαια και σας συμφέρουν. Και η ιδιωτική παιδεία, και η ιδιωτικοποίηση όλης της κρατικής και κοινωνικής πρόνοιας.

Εμένα να δείτε πόσο με συμφέρει κ. Υπουργέ να πάτε να πουλάτε τα φασιστοβιβλία σας και να μην επιβαρύνομαι ούτε εγώ ούτε ο ελληνικός λαός με την βουλευτική και υπουργική σας αποζημίωση και με όλα σας τα προνόμια!

Και ενώ ήθελα σήμερα να ασχοληθώ με κάτι καλό, με κάτι ευχάριστο, γιατί που και που υπάρχουν και αυτά, πάλι δεν τα κατάφερα! Ήθελα πχ να μιλήσω για τη χαρά που ένιωσα, και για την ελπίδα μαζί, όταν είδα ότι με «μια απόφαση που εξέπληξε θετικά λόγω του τρόπου που κινείται η Ελλάδα σε θέματα προσφύγων, η υπηρεσία Ασύλου αναγνώρισε την ιδιότητα του πρόσφυγα στον Ιρανό ομοφυλόφιλο Μπ., ήδη από την πρώτη συνέντευξη».

Αλλά που να προφτάσει κανένας να χαρεί; Η κυβέρνηση ψεύδεται καθημερινά, προσπαθώντας, ακόμα και σήμερα που η κλιμάκωση των επώδυνων μέτρων μοιάζει να την ταρακουνάει συθέμελα, να μας παρουσιάσει ένα αλλαζονικό success story επιστημονικής φαντασίας. Και αυτό είναι απαράδεκτα προσβλητικό για ολόκληρη την κοινωνία και όλους τους ανθρώπους που ζουν τα αποτελέσματα της ύφεσης στο πετσί τους. Αρκετά όμως. Γιατί η ύβρις των ανθρώπων επέφερε την τιμωρία των Θεών από αρχαιοτάτων χρόνων και μόνο έτσι «δι ελέου και φόβου» επερχόταν η πολυπόθητη κάθαρση.

Πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...