Της Αγγελικής
Σπανού
«Μαζί το ψηφίσαμε» διαμηνύει ο υπουργός ΥγείαςΆδωνις
Γεωργιάδης στο ΠΑΣΟΚ που διαμαρτύρεται για το εισιτήριο 25 ευρώ στα
νοσοκομεία και δίνει διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων για να πείσει ότι η
απόφαση είναι κοινωνικά δίκαιη. Εμφανίζεται παρόλα αυτά ανοιχτός σε διάλογο για
την αντικατάστασή του, εφόσον βρεθεί ισοδύναμο, ρίχνει δηλαδή το μπαλάκι στο
ΠΑΣΟΚ που αντιπολιτεύεται εκ του ασφαλούς, έχοντας δηλαδή εγκρίνει στη Βουλή τη
συγκεκριμένη ρύθμιση.
Η ουσία είναι ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πρωταγωνιστεί και πάλι στο δημόσιο διάλογο ως κεντρικός εκφραστής της Νέας Δημοκρατίας συγκινώντας το Μέγαρο Μαξίμου για τη μαχητικότητά του και τη διαρκή ετοιμότητά του να υπερασπίζεται αντιλαϊκές επιλογές.
Ένας λόγος που ο Άδωνις Γεωργιάδης αρέσει πολύ στο επιτελείο του πρωθυπουργού είναι ότι άλλα κυβερνητικά στελέχη, από τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα, δεν δείχνουν ιδιαίτερη ζέση στην υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου και περιορίζονται στα θέματα αρμοδιότητά τους. Ούτε τους καβγάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνε στα άκρα, ούτε βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα, ούτε αδράττουν κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται για να υμνήσουν τον Α. Σαμαρά και τις επιλογές του. Αντίθετα, ο υπουργός Υγείας, τιτιβίζοντας διαρκώς, είναι ασυγκράτητος στις επικοινωνιακές μάχες εφ’ όλης της ύλης και ο φανατικότερος υποστηρικτής της Τρόικας στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Οι μετοχές του προερχόμενου από τον ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη προφανώς ανεβαίνουν μετά την έξοδο του Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος δηλώνει στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» έτοιμος να ηγηθεί μιας «Ελιάς της Δεξιάς». Έτσι, επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να παίξει ρόλο εκφράζοντας τη λαϊκή Δεξιά που έχει τραυματιστεί από τη μνημονιακή στροφή του Α. Σαμαρά χωρίς ακόμη να είναι σαφές πως θα σχηματοποιηθεί η επιθυμία του να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις.
Οι δικαστικές περιπέτειες της Χρυσής Αυγής είναι ένας ακόμη λόγος για να αναπτυχθεί κινητικότητα δεξιά της ΝΔ, ενώ εδώ και καιρό κυκλοφορούν τα ονόματα του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Φρ. Φράγκου, του Σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη αλλά και του Νικόλαου Γλύξμπουργκ ως προσώπων που θα μπορούσαν να ηγηθούν νέου φορέα, αφού ο Γ. Καρατζαφέρης δεν καταφέρνει να καταλάβει το χώρο.
Η διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα επειδή δεν ψήφισε τον ενιαίο φόρο ακινήτων ήταν μια οριακή στιγμή για τη ΝΔ, με την έννοια ότι πρόκειται για ιστορικό στέλεχος, άλλοτε διεκδικητή της ηγεσίας, με απήχηση στο γαλάζιο ακροατήριο, ενώ μετά την απομάκρυνσή του από τις τάξεις της συμπολίτευσης, η κυβερνητική πλειοψηφία γίνεται εξαιρετικά εύθραυστη.
Οι 153 έδρες είναι λίγες και αυτό είναι κάτι που προφανώς
μέτρησε για να τηρηθεί σιγή ιχθύος σε σχέση με την κατηγορία για απιστία που
αντιμετωπίζει ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Κοντογεώργος σε σχέση με το ρόλο που
διαδραμάτισε ως νομάρχης στο σκάνδαλο με το δάνειο 4,7 εκ. ευρώ στην «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Α.Ε.». Ο ίδιος δεν σκέφτηκε να παραιτηθεί, ούτε όμως του ζητήθηκε κάτι
τέτοιο, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι σύντομα θα αποδειχθεί η
αθωότητά του.
Η δικαστική του περιπέτεια, πάντως, δυσκολεύει τη Συγγρού ειδικά σε μια συγκυρία που οι αποκαλύψεις σε σχέση με υποθέσεις διαφθοράς κάνουν εξαιρετικά τοξική την ατμόσφαιρα στη δημόσια ζωή. Ο τίτλος «από τον Κάντα στον Τομπούλογλου» είναι ό,τι θα ήθελε να αποφύγει οπωσδήποτε η ΝΔ, για να μην έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.
Η δικαστική του περιπέτεια, πάντως, δυσκολεύει τη Συγγρού ειδικά σε μια συγκυρία που οι αποκαλύψεις σε σχέση με υποθέσεις διαφθοράς κάνουν εξαιρετικά τοξική την ατμόσφαιρα στη δημόσια ζωή. Ο τίτλος «από τον Κάντα στον Τομπούλογλου» είναι ό,τι θα ήθελε να αποφύγει οπωσδήποτε η ΝΔ, για να μην έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: tvxs
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου