Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Μανωλάδα: Επιστάτες άνοιξαν πυρ εναντίον μεταναστών εργατών

























(Σχόλιο του «Ε.ΠΑ.Μ. Αγριάς Μαγνησίας» μετά το τέλος του δημοσιεύματος)

Επιστάτες σε γεωργική επιχείρηση με φράουλες στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας άνοιξαν πυρ εναντίον αλλοδαπών εργαζομένων οι οποίοι ζητούν τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 30 και σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό Κέντρο Υγείας τέσσερις μετανάστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και οκτώ σε σοβαρή.
Νωρίτερα οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τους τρεις εκπροσώπους του ιδιοκτήτη και τους ζήτησαν τα δεδουλευμένα. Οι επιστάτες αρνήθηκαν να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα ακολούθησε ένταση και τρεις εξ αυτών με κυνηγετικές καραμπίνες, αφού στην αρχή πυροβόλησαν στον αέρα, άνοιξαν πυρ εναντίον των μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα οι τραυματίες ανέρχονται σε 28 και έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Το ilialive.gr επικαλούμενο πληροφορίες από το Κέντρο Υγείας Βάρδας αναφέρει πως 4 μετανάστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, 8 σε σοβαρή και οι υπόλοιποι είναι ελαφρά τραυματίες.
Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο εργοδότης των αλλοδαπών, ο οποίος δεν ήταν παρών στο περιστατικό και αντιμετωπίζει την κατηγορία ηθικού αυτουργού. Οι τρεις δράστες, οι οποίοι είναι κάτοικοι της περιοχής, αναζητούνται καθώς οι αστυνομικοί αναγνωρίζουν τα στοιχεία τους και εκτιμούν ότι έχουν κρυφτεί για να αποφύγουν το Αυτόφωρο. Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.


Σχόλιο του «Ε.ΠΑ.Μ. Αγριάς Μαγνησίας»: Να λοιπόν που φθάσαμε στο … «δια ταύτα».

Ερώτηση: Τι είναι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες;
Απάντηση: Κάτι σαν τη Νέα Μανωλάδα!
Από τη μια οι εξαθλιωμένοι μετανάστες που ζητούν τις αμοιβές για τον κόπο τους (τι πιο αυτονόητο;) κι απ’ την άλλη οι πληρωμένοι … «πιστολάδες» που δεν διστάζουν να …ρίξουν στο ψαχνό!
Από τη μια οι αναλώσιμοι εργάτες γης που έχουν ήδη μπει στην κρεατομηχανή της πλανητικής οικονομίας κι απ’ την άλλη οι …πολλά υποσχόμενοι «επενδυτές» που θα συντελέσουν στην επίτευξη του πολυπόθητου θαύματος της …ανάπτυξης!
Από τη μια οι δουλοπάροικοι του προτεκτοράτου κι από την άλλη οι αιμοσταγείς προτέκτορες που ανασκολοπίζουν το κουφάρι της διαμελισμένης Πατρίδας μας!

Ερώτηση: Δηλαδή, τι θες να μας πεις; Ότι η Νέα Μανωλάδα με τις ΕΟΖ είναι το ίδιο;
Απάντηση: Όχι ακριβώς. Αυτό που έγινε στη Νέα Μανωλάδα είναι παράνομο. Όμως, στις ΕΟΖ θα είναι ΝΟΜΙΜΟ!!!

Και για όσους είναι έτοιμοι να μπούνε στο …τριπάκι του «δεν τρώω ξανά φράουλες», τούτο μόνο έχουμε να πούμε: Φράουλες μεγάλε, έτσι κι αλλιώς δεν τρως διότι δεν έχεις λεφτά για να τις αγοράσεις. Κι αν δεν θέλεις να είσαι ο επόμενος που θα …φάει τις σφαίρες κάποιου πληρωμένου …κουμπουροφόρου, οργανώσου κι έλα μαζί μας για να διώξουμε τη χολέρα από τον τόπο μας και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα μας απ’ την αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...