Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί δημιουργήθηκε το Ε.ΠΑ.Μ;


Το γιατί δημιουργήθηκε, προήλθε από την απειλή που δέχεται ο ελληνικός λαός. Η απειλή αυτή είναι τρομακτική. Έχει να κάνει με την κοινωνική και εθνική του υπόσταση και άρα η απάντηση που πρέπει να δοθεί πρέπει να είναι σε δύο επίπεδα. Και σε επίπεδο εθνικό, δηλαδή διεκδικώντας την κυριαρχία του, διεκδικώντας τη χώρα του και την πατρίδα του, αλλά και σε επίπεδο κοινωνικό, δηλαδή να διασφαλίσει τα βασικά του δικαιώματα σε επίπεδο πολιτικής, εργασίας, κοινωνίας, οικονομίας. Δηλαδή να διασφαλιστεί και ως εργαζόμενος αλλά και ως πολίτης. Αυτό το πράγμα γέννησε το Ε.ΠΑ.Μ. Με τον ίδιο τρόπο που στα παλιά χρόνια, στην πρώτη κατοχή -γιατί τώρα είμαστε στη δεύτερη- γεννήθηκε η εποποιία της αντίστασης. 
Είναι στην ουσία ένα κίνημα λαϊκής αντίστασης, που όμως θέτει εξ υπαρχής και θέμα εξουσίας. Διότι για να μπορέσεις να γλιτώσεις από αυτό το νέο καθεστώς, το νέο σύστημα κατοχής να το πούμε έτσι που εφαρμόζεται στη χώρα, πρέπει να ξεμπερδέψεις και σε επίπεδο εξουσίας και με τους ντόπιους σύγχρονους Γερμανοτσολιάδες και με τα ξένα αφεντικά. Αλλιώς δεν γίνεται.

Κατορθώσαμε σε μεγάλο βαθμό να το κάνουμε, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ποιοι είναι εκείνοι οι βασικοί στόχοι που μπορούν να το εξασφαλίσουν αυτό, δηλαδή να το πετύχουν αυτό το πράγμα. Και αυτοί οι στόχοι στο βαθμό  που συνειδητοποιεί ο κόσμος ότι δεν έχουν αριστερή χροιά ή δεξιά απόχρωση, μπορεί να τους αγκαλιάσει και να τους κάνει κτήμα του, να αφοσιωθεί σ’ αυτούς και στην πάλη τους χωρίς καμία σημασία από πού προέρχεται ιδεολογικά ή κομματικά μέχρι πρότινος. 

Αυτή είναι η ουσία του Ε.ΠΑ.Μ. Το Ε.ΠΑ.Μ δεν κάνει διαχωρισμούς ούτε ταξικούς ούτε επαγγελματικούς ούτε άλλου είδους ούτε τίποτα. Απευθύνεται σ’ όλο το λαό. Στην ουσία η διαχωριστική γραμμή που θέτει το Ε.ΠΑ.Μ είναι απέναντι στο σύγχρονο σύστημα δωσιλογισμού, που βεβαίως έχει τους πολύ συγκεκριμένους πυλώνες του, κυρίως βέβαια οικονομικούς. Αυτή η συγκεκριμένη ολιγαρχία που όλα αυτά τα χρόνια λεηλατούσε αυτόν τον τόπο και που τώρα παραδίδει τη χώρα και το λαό της στα ξένα μεγάλα αφεντικά και φυσικά τους ξένους επικυρίαρχους. Απέναντι σ’ αυτούς είναι το υπόλοιπο 99% του λαού.

πηγή: http://epamsyrouposeid.blogspot.gr
Η απάντηση έχει δοθεί μέσα από τα κείμενα και τις προφορικές συνεντεύξεις του Γενικού Γραμματέα του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...